Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Nieuws 8 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom velen het oneens zijn met Taylor Swift als ‘person of the year’ van Time Magazine

Het jaar 2023 was een van de meest succesvolle en grootse jaren uit de carrière van Taylor Swift. Om die reden koos Time Magazine de zangeres als persoon van het jaar. Maar deze keuze valt bij velen niet goed.

Dat heeft niets te maken met het succes van Taylor, maar alles met de oorlog in het Midden-Oosten.

Taylor Swift gekozen als Person of the Year

Met een tour die miljarden opleverde en een liefdesleven dat wekelijks in het nieuws kwam, kunnen we wel stellen dat Taylor Swift een impactvol jaar achter de rug heeft. Dit is ook precies de reden dat Time Magazine Taylor Swift op de cover van hun ‘Person of the Year’ editie plaatste.

“While her popularity has grown across the decades, this is the year that Swift, 33, achieved a kind of nuclear fusion: shooting art and commerce together to release an energy of historic force,” schrijft het magazine over Taylor. Wat Taylor dit jaar heeft neergezet is inderdaad indrukwekkend. Geen artiest weet de massa zo te bewegen. Toch is zij niet voor iedereen de uitgewezen persoon voor op deze specifieke cover.

Velen zijn het oneens met de keuze van Time Magazine

Nu de wereld in de fik staat, valt de keuze voor de luchtige Taylor Swift niet bij iedereen lekker. De uitgekozen personen hadden, volgens onder andere Swifties, de journalisten in Gaza moeten zijn. Als er een situatie is die de headlines domineert, dan is het wel de oorlog en de brute moorden in het Midden-Oosten.

Vorig jaar was het Volodymyr Zelensky, de president van Oekraïne, die de cover sierde. Wat bevestigt dat er juist oog is voor maatschappelijke ‘helden’ bij Time Magazine. Velen hadden een cover verwacht in het thema van de oorlog die onze tijdlijnen en gedachten domineert en vinden daarom de keuze voor Taylor nogal toondoof.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.