Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Beauty 15 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Ineens doet iedereen aan Blue Light Therapy: dit doet het voor je huid

Iets dat we de laatste tijd vaak tegenkomen, is de term Blue Light Therapy. Deze manier van behandelen zou veel voordelen hebben voor al je huidproblemen en zou zelfs kunnen helpen bij het verminderen van acne. Wij gaan je alles vertellen over wat Blue Light Therapy precies inhoudt en alle voordelen die zo’n behandeling met zich meebrengt.

Een pijnloze behandeling die ook nog eens wonderen doet.

Blue Light Therapy

De naam zegt het al, Blue Light Therapy is een vorm van behandelen door middel van blauw licht. Het is een vrij nieuwe en populaire behandeling en het wordt voornamelijk als acnebehandeling gezien. Velen kennen misschien de term Red Light Therapy al, een behandeling door middel van infrarood licht. Het verschil tussen de twee is dat het blauwe licht zich meer focust op aandoeningen op of net onder de huid, zoals acne, en infrarood licht focust zich juist op andere toepassingen. Tijdens zo’n behandeling straalt een apparaat lichtgolven uit. Deze lichtgolven maken de P. acnes bacterie kapot, wat zorgt voor vermindering in onzuiverheden. Het heeft ook een antibacteriële werking, waardoor er meerdere huidaandoeningen tegelijkertijd worden aangepakt.

De behandeling

Tijdens een Blue Light Therapy behandeling word je meegenomen naar een donkere kamer. Je krijgt in deze kamer een bril op, deze bril beschermt je ogen tegen het licht. Hierna beginnen ze met de behandeling. Je krijgt vaak een soort mini-zonnebank rondom de plek die behandeld gaat worden, alleen is dit licht uiteraard niet schadelijk voor je. De duur van de behandeling hangt af van de plek, maar het varieert vaak van 15 tot 90 minuten. Een traject is meestal vier tot vijf weken lang en bevat twee afspraken per week. De prijzen gaan vaak vanaf ongeveer € 70.

De voordelen

Zoals eerder benoemd, heeft een LED-licht behandeling veel voordelen. Wij zetten ze allemaal even voor je op een rijtje:

  • Vermindert/herstelt zonneschade
  • Vermindert acne
  • Doodt bacteriën in de huid
  • Bestrijdt infecties
  • Kan in combinatie met aminolevulinic zuur huidkanker voorkomen of behandelen
  • Helpt vergrote poriën krimpen
  • Stimuleert productie van collageen

Depressie verminderen

Buiten alle huidaandoeningen waar de Blue Light Therapy goed voor is, beweren veel mensen dat het ook mentaal goed voor je is. Dit zou goed kunnen, door het LED-licht maak je namelijk meer serotonine en endorfine aan. Endorfine is het belangrijkste hormoon dat kan zorgen voor een geluksgevoel. Serotonine heeft ook invloed op je stemming. Vooral in de wintermaanden kan een boost van deze stofjes helpen tegen depressieve klachten.

Van deze huidbehandeling krijg je de meest egale huid ooit

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.