Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Home & Interior 1 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit gemakkelijke recept voor interieurspray is het geheim voor een huis dat lekker ruikt

Bij een schoon huis hoort natuurlijk een fijne geur. Om deze fijne geur in je huis te krijgen heb je interieursprays. De meeste interieursprays zijn best prijzig, maar waarom zou je er zoveel geld voor betalen als je hetzelfde ook heel simpel zelf kunt maken?

Wij leggen je uit hoe je met weinig producten een heerlijke interieurspray maakt, waarvan de geur ook nog eens lang blijft hangen in huis.

Interieurspray maken

Een interieurspray is een parfum voor je huis, daarom noemen ze het soms ook wel een huisparfum. Deze spray zorgt ervoor dat je de onaangename luchtjes in je huis niet meer ruikt. In plaats hiervan ruik je de lekkere geur die van de interieurspray afkomt.

De meeste interieursprays zijn boven de 30 euro, voor ditzelfde geld heb je de producten in huis om zelf een interieurspray te maken. Het voordeel hiervan is dat je genoeg hebt om meerdere keren de spray te kunnen maken, dit scheelt je uiteindelijk dus veel geld.

De benodigdheden

Dit zijn alle ingrediënten die je nodig hebt om een hoeveelheid van 400 ml te maken:

  • 200 ml gedestilleerd water
  • 200 ml wodka
  • 50 druppels van je favoriete geur, bijvoorbeeld een etherische olie
  • Sprayflesje

Zo maak je het

Voeg als eerst het gedestilleerd water toe in je sprayflesje, dit kan eventueel ook kraanwater zijn, maar gedestilleerd water blijft langer goed. Hier voeg je de wodka aan toe, zorg dat het geurloze wodka is. Vervolgens voeg je aan dit mengsel je favoriete geur toe. Zoek een lekkere geur en voeg hiervan een flinke hoeveelheid toe. Bij een interieurspray van 400 ml gebruik je ongeveer 50 druppels, je kunt uiteraard zelf bepalen hoeveel je er toevoegt, dit hangt af van hoe sterk je de geur wilt. Hierna schud je het flesje even zodat alles goed gemengd is en voilà, je hebt een heerlijke en goedkope interieurspray.

Is wierook net zo schadelijk voor je gezondheid als een (geur)kaars?

Van speelse elementen tot chocoladebruin: dit worden de grote interieurtrends in 2024

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.