Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Reizen 30 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn deze zomer de vijf populairste vakantiebestemmingen in Europa

Januari en februari zijn misschien wel de grauwste maanden van het jaar. Veel Nederlanders kijken daarom alweer uit naar hun volgende vakantie, want voor ruim 1 op de 5 begint hun vakantiegeluk al bij het zoeken naar de reisbestemming. Zo blijkt uit onderzoek van Sunweb. Maar wat worden nu eigenlijk de populairste vakantiebestemmingen in Europa?

Januari is traditiegetrouw de start van het vroegboekseizoen. Logisch, want door het winter weer en grijze lucht laat veel mensen verlangen naar een tripje naar de zon.

Dit ziet reisorganisatie Sunweb ook terug in de cijfers, want zo blijkt dat het aantal (vroeg)boekingen voor de mei- en zomervakantie met zo’n 30 procent gestegen is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Zo kunnen Nederlandse vakantieliefhebbers alvast wegdromen naar hun volgende vakantie.

Wat zijn in 2024 de populairste vakantiebestemmingen in Europa?

Van lekker luieren tot iets actiefs doen: Nederlandse vakantiegangers houden van afwisseling. Zo blijkt uit onderzoek namelijk dat meer dan de helft (55%) het liefst een dagje luieren afwisselt met een (culturele) activiteit. Om dat te kunnen doen, moet je wel de juiste bestemming kiezen. Er zijn een aantal locaties in Europa die erg in de smaak vallen, met de Griekse eilanden als grote koplopers.

Dit zijn de vijf populairste vakantiebestemmingen binnen Europa in 2024:

  1. Kreta
  2. Zakynthos
  3. Algarve
  4. Mallorca
  5. Rhodos

Op vakantie naar Rhodos?

NSMBL’s Emma vertrok naar Griekenland. Naar Rhodos, om precies te zijn. Daar vulde ze haar dagen met het drinken van Freddo’s, het bezoeken van de mooiste stranden en het afwerken van zoveel mogelijk getipte restaurants. En natuurlijk dwaalde ze door het verrassend hippe Rhodos stad. Heel modern, veel toffe tentjes en heel veel leuke winkels. Naast de Zara en Stradivarius heb je ook veel conceptstores, koffiewinkeltjes, hippe lunchtentjes, gezellige restaurants en barretjes en zelfs vintage.

Kouros Exclusive Hotel & Suites
Emma Toussain / Kouros Exclusive Hotel & Suites

Wat bleek? Rhodos is de ideale vakantiebestemming als je op zoek bent naar een week relaxen in Mediterrane sferen. Daarnaast is het ook nog eens erg Instagrammable. De ultieme Rhodos gids lezen? Die vind je hier.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.