Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Home & Interior 17 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Artsy – de leukste betaalbare kunst voor beginnende kunstverzamelaars

We know the struggle. Het liefst zouden we ons hele huis verrijken met kunst, maar betaalbaar is het meestal niet. Goed nieuws: wij gingen op zoek en vonden de mooiste kunstwerken waarmee het opbouwen van een kunstcollectie niet peperduur hoeft te zijn.

Kunst voor een “prikkie”.

WEEEF x Alissa+Nienke

A+N is een material research en design studio opgericht door Alissa van Asseldonk en Nienke Bongers. Voor de samenwerking met WEEEF maakte het duo een uitstapje van interieur design naar kleinere kunstwerkjes. Woven Artwork – Sun is te koop via Frozen Fountain, voor €135.

Betaalbare kunst WEEEF
WEEEF x Alissa+Nienke

Kat Klerks

Het is de imperfectie die betekenis creëert in de abstracte schilderijen van Kat Klerks. Momenteel is Kats werk te vinden aan de muren van luxe boutique hotels als Lou Pinet (in St. Tropez), August (in Antwerpen) en The Park Centraal Hotel (in Amsterdam). Een werk Kat Klerks is te koop via haar eigen webshop vanaf €149.

Kat Klerks betaalbare kunst
Kat Klerks

Net Werk

Een kersvers merk van grafisch vormgever Emmy Cleophas en haar vriend Tommy Schouren. Krachtige, maar speelse kunstwerkjes, gemaakt in Nederland, met een oog op duurzaamheid en voor een super scherpe prijs. Een extra groot oogje hebben we op de N.001 – Hug Limited Art Print met holografische folie (té mooi in het zonlicht) die te koop is voor €50 via wijmakennetwerk.nl.

Net Werk betaalbare kunst
Net Werk

Sigrid Calon

Fris, kleurrijk en modernistisch. Het grafische werk van Sigrid Calon is over heel de wereld te spotten. In Amsterdam is haar ‘Triangular Grid’ in de Kalverpassage te bewonderen, in het W hotel in Osaka zorgt haar werk voor een kleurrijke toon in de kamers en nog beter: ook in jouw huis kan haar werk de ruimte omtoveren. Via haar eigen website zijn haar riso-prints voor maar €50 per stuk te koop. Uiteraard nóg leuker om er een aantal naast elkaar te hangen.

Betaalbare kunst Sigrid Calon
Sigrid Calon

Galina Lugonja

‘Geïnspireerd door het vrouwelijke, het mystieke en het oude’, schrijft de Deens, Noorse kunstenaar met Balkan roots op haar website. Galina creëert haar kunst door het combineren van analoge technieken met digitale verwerking. Alle originele kunstwerken komen in een 1/1 gesigneerde editie voor €150.

Galina Lugonja betaalbare kunst
Galina Lugonja

Leuk interieuritem gezien? Deze TikTok vertelt je hoe je tientallen euro’s bespaart

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.