Britta van Aggele
Britta van Aggele Love & Life 4 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit is de betekenis achter de virale cab light theory van Sex and the City

Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn compleet obsessed met de serie Sex and the City. We kunnen dan ook niet wachten tot het tweede seizoen van And Just Like That deze zomer verschijnt. En hoewel wij uitkijken naar de nieuwe avonturen van de dames is er ook een heleboel wijsheid in de oudere serie te vinden.

Zo gaat TikTok op dit moment compleet los over de virale cab light theory van Sex and the City.

Sex and the City

Hoewel er bijna elke dag wel nieuwe series online verschijnen zijn er een paar series waar je nooit genoeg van kunt krijgen. Bij ons is dat de serie Sex and the City, want die kunnen we opnieuw en opnieuw kijken. Alles wat je wilt zien komt erin voor: seks, vriendinnen en fashion, fashion en nog meer prachtige fashion.

Maar naast het feit dat deze serie gewoon heerlijk is om weg te kijken zitten er ook veel wijsheden in Sex and the City. Zo gaat op dit moment de cab light theory waar Miranda het over heeft in Sex and the City compleet viraal op TikTok en wij vertellen je precies waarom en wat de theorie inhoudt.

Nieuwe trailer ‘And Just Like That’ laat zien hoe de relatie van Miranda en Ché verloopt

Cab light theory

De virale cab light theory van Miranda heeft alles te maken met het feit of mannen klaar zijn voor een relatie en met wie ze die relatie aangaan. Dit heeft volgens Miranda namelijk niks te maken met het lot, maar gewoon met een samenkomst van omstandigheden. Dit vergelijkt ze met taxi’s die in New York City rondrijden.

“It’s not fate. His light is on, that’s all. Men are like cabs. When they’re available, their light goes on. They wake up one day and they decide they’re ready to settle down, have babies, whatever and they turn their light on. The next woman they pick up – Boom! That’s the one they’ll marry. It’s not fate, it’s dumb luck.” Volgens Miranda heeft het dus niks met het lot te maken, maar moet je als vrouw gewoon geluk hebben dat een man klaar is voor een relatie. Want als hij dat is dan is de eerste vrouw die hij tegenkomt en waar hij interesse in heeft degene waar hij een relatie mee krijgt of waarmee hij trouwt.

@ryderkessler

#stitch with @taytalkspod it’s a good observation, but #satc was there in 2000—gotta get ‘em when their light is on! #dating #nyc #gay #taxicabtheory

♬ original sound – Ryder

Reacties

Volgens veel TikTok-gebruikers zit er wel wat in die theorie. Ze reageren namelijk massaal onder de video’s waarin de cab light theory wordt besproken. Zo schrijft een kijker: “When I was single and in my 20’s living in Manhattan this theory from Miranda was my BIBLE.”

Andere kijkers schrijven: “As a man I can unfortunately confirm this is how our brains work 😪”, “that line ‘some men drive around for years not being available’ has always stuck with me”, “They marry the one in front & keep stalking & messaging the ones in past” en “And the crazy part about this is, they will always love the one that got away. They will always wish they married the one that got away.”

Yes! Kim Cattrall voegt zich eindelijk bij de And Just Like That-cast

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.