Julia Schaap
Julia Schaap Reizen 23 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Toe aan vakantie? Door budget reizen bespaar jij op je nieuwe trip

Nu we alweer in oktober zitten, verlangen velen van ons naar een welverdiende vakantie. Toch zijn er ook genoeg mensen die financieel nog aan het bijkomen zijn van de zomer en is er weinig geld over om te besteden aan een nieuwe reis. Gelukkig zijn er genoeg manieren waardoor je tóch op vakantie kunt gaan, maar geen bakken met geld hoeft uit te geven. Maak kennis met budget reizen.

Ook met budget reizen kun je genieten van een verzorgde vakantie.

Wat is budget reizen?

Bij budget reizen gaat het erom dat je zo min mogelijk geld kwijt bent voor een heerlijke trip. Het wordt steeds hipper. Logisch ook, want waarom zou je meer geld uitgeven dan nodig voor precies dezelfde reis?

Budget reizen komt voor in allerlei soorten en maten, van warme tot koude bestemmingen. Ook zijn er qua vervoer veel mogelijkheden, waardoor jouw korte trip of lange vakantie geen vermogen kost.

Makkelijke trucjes

Budget reizen klinkt erg aantrekkelijk, maar toch zit er een hele zoektocht achter. Zo zijn er verschillende trucjes die je kunt toepassen om jouw vakantie zo goedkoop mogelijk te houden. Zo is het belangrijk om ongeveer vier maanden van te voren een vliegticket te boeken, dan weet de vliegtuigmaatschappij dat jouw stoel vergeven is. Door die zekerheid zijn tickets vaak een stuk goedkoper. De prijs van je vliegticket is ook afhankelijk van de dag dat je boekt, vrijdag is volgens Cheaptickets.nl de dag waarop de tickets het goedkoopst zijn. Een makkelijke manier om dus op je vakantie te besparen.

Ook is er een groot prijsverschil in vervoer, locatie en vliegveld. Het is vaak goedkoper om vanaf een klein vliegveld te vliegen, dan van een grote luchthaven zoals Schiphol. Vergeet dit dus ook niet te vergelijken tijdens het voorbereiden van je trip.

Bezoek bijzondere landen

Terwijl de één het liefst de hotspots van Europa bezoekt, gaat de ander juist graag op ontdekking in een land waar weinig toeristen zijn. Hier spelen vliegtuigmaatschappijen ook op in. Er zijn genoeg landen waar prachtige bezienswaardigheden zijn, waar weinig mensen naartoe gaan. Denk aan Slovenië, Polen of Malta.

‘Ik kocht een elektrische bus van 90.000 euro om Europa rond te reizen’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.