Julia Schaap
Julia Schaap Money 3 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Budgetten stellen en sparen: zo bereid jij je financieel voor op de feestdagen

De feestdagen staan weer voor de deur. Terwijl de één niet kan wachten op deze periode, is de ander vooral bezig om genoeg geld bij elkaar te sprokkelen voor cadeaus. Het is namelijk altijd een zoektocht om een budgetproof, maar ook geschikt cadeau te vinden.

Dit is het moment om te starten met sparen voor de feestdagen. En wij helpen je een handje.

Tips om je financieel voor te bereiden op de feestdagen

Geen paniek, ook dit jaar komt het echt wel goed.

Maak afspraken over de prijs van het cadeau

In veel families of vriendengroepen worden er elk jaar traditiegetrouw lootjes getrokken tijdens de feestdagen. Spreek dan duidelijk af wat het budget wordt voor de cadeaus. Op die manier krijg je ook geen scheve gezichten als iemand veel meer heeft uitgegeven aan een cadeau dan de ander. Sommige kopen ook voor iedereen wat, terwijl de ander rekening had gehouden met één cadeau. Maak hier dus duidelijke afspraken over om teleurstelling te voorkomen.

Zorg ervoor dat je niet aan te veel activiteiten meedoet

Het klinkt misschien een beetje saai, maar je hoeft niet altijd overal bij te zijn tijdens de feestdagen. Je kan het ook combineren met activiteiten waar je geen cadeaus hoeft mee te nemen, maar alleen wat te eten of drinken. Hierdoor bespaar je weer voor een ander evenement. Zeg geen ‘ja’ tegen afspraken waar je eigenlijk geen zin in hebt, zonde van je geld.

Zet geld apart voor de feestdagen

Nu de feestdagen erg dichtbij zijn, is het belangrijk om daar rekening mee te houden. Zo kan je nu al geld apart zetten, zodat jij genoeg overhebt om iets van te kopen. Het hoeft geen cadeau te zijn, maar het kan ook een nieuwe outfit zijn. Denk er wel aan dat je dit vaak maar één keer draagt en dat is tijdens de feestdagen.

Ruil cadeaus

Je hoeft niet altijd voor iedereen een cadeau te kopen. Je kan ook iets met elkaar ruilen. Het gaat tenslotte om de gezelligheid. Ook kan je bijvoorbeeld afspreken om dit jaar het budget wat te verlagen. Zo heb je toch laten zien dat je aan elkaar denkt, maar hoeft het geen bakken met geld te kosten. Voor iedereen was dit immers een pittig jaar, op financieel gebied.

Op zoek naar een cadeau voor een vrouw? Dit zijn 10 betaalbare cadeaus onder €25

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.