Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Love & Life 4 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Heb jij last van commitment issues? Zo kun je er beter mee omgaan

In het liefdesleven is commitment issues hebben het laatste wat je wil. Je maakt het voor zowel jezelf als de ander lastiger dan dat liefde hoeft te zijn. Gelukkig zijn er altijd manieren om er beter mee om te kunnen gaan.

En wij hebben ze hieronder voor je op een rij gezet.

Commitment issues … ?

Iemand met commitment issues is meestal niet in staat – of zelfs bang – om in een langdurige relatie terecht te komen. Door zichzelf te manipuleren kan iemand die hier last van heeft er altijd voor zorgen dat het dan ook nooit zover komt. En stel, het komt een keer zover, is het een hele opgave om in een relatie te blijven.

De signalen

Iemand die last heeft van commitment issues houdt de ander vaak op grote afstand. Emotioneel vastzitten aan iemand hoort niet in het woordenboek. Ook kan dit al snel zorgen voor laat reageren op berichten en belletjes niet opnemen. Ook denkt diegene liever niet aan de toekomst en dan in het bijzonder: een toekomst met een ander. Bovendien twijfel je al heel snel aan de gevoelens die iemand voor je heeft. ‘Vind diegene mij wel werkelijk zo leuk’ is niet een onbekende gedachte bij jou.

Wat te doen?

Commitment issues verdwijnen niet als sneeuw voor de zon. Wil je er graag vanaf komen, dan zul je uit je comfort zone moeten stappen. De eerste stap hierin is over jouw struggles praten met degene waarmee je aan het daten bent. Communication is key. Wees vooral duidelijk in waar jij je wel en niet comfortabel in voelt binnen een partnerschap.

Daarnaast kun je zelf ook proberen om vaker zelf initiatief te nemen in appen, bellen of afspraken maken. Zelf meer initiatief nemen forceert je om minder afstandelijk te zijn. Het is niet erg om last te hebben van commitment issues, maar jouw liefdesleven verloopt een stuk soepeler zodra je er minder last van hebt.

Rosalin over daten: ‘zijn we tegenwoordig in de renaissance van het daten terecht gekomen?’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.