Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 24 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

YES! De Sims 4 is nú gratis te spelen

Vroeger – je weet wel, in het Hyves- en MSN-tijdperk – raceten we ’s middags uit school met één doel: zo snel mogelijk onze gigantische computer aanzetten om De Sims te spelen. Voor iedereen die in is voor een flinke dosis nostalgie óf tot op de dag van vandaag een fanatieke speler is hebben we héél goed nieuws: De Sims 4 is nu gratis te downloaden.

Veel te veel tijd besteden aan het uiterlijk van je Sims-poppetjes, de meest bizarre huizen bouwen (hallo felroze buitenmuren) en eindeloos de cheatcode Motherlode gebruiken; of je nu vroeger verslaafd was aan het spel of nog steeds geniet van de virtuele wereld, De Sims blijft iconisch.

De Sims 4 gratis spelen

Daar is content creator en influencer Bo Beljaars (a.k.a. Bokado) het in ieder geval mee eens. Met haar YouTube-kanaal Bokado Sims vermaakt ze haar (inmiddels bijna 100.000 abonnees) met creatieve content over het populaire spel. Ter ere van de gratis release van De Sims 4 vragen we Bo het hemd van het lijf. Ze deelt haar ervaringen, tips voor de beste kledingstukken voor haar Sims én hoe je De Sims 4 gratis kunt downloaden.

Bo Beljaars voor De Sims 4
Timewall Fotografie Timewall Fotografie

Op welke manier inspireert De Sims je?

“Je verwacht het misschien niet, maar De Sims geeft mij altijd veel inspiratie om verhalen te schrijven. Als kind schreef ik al veel en droomde ik van mijn eigen boek. Ik baseerde mijn verhalen dan vaak op het liefdesleven van mijn Sim. Nu is mijn droom vorig jaar uitgekomen: toen bracht ik het boek Bo’s Life Advice uit, waarin ik advies en tips geef aan jonge meiden. Ik wil ook nog heel graag een fictief boek uitbrengen. Ik heb veel spannende verhaallijnen in De Sims gespeeld waar ik zo een paar boeken over zou kunnen schrijven. Inspiratie genoeg, dus!”

Wat voor rol heeft het spel in je leven gehad als het gaat om zelfexpressie?

“Ik vind het fantastisch om outfits samen te stellen. Soms vind ik bepaalde kleding heel leuk, maar zou ik het zelf niet snel dragen. Dan is het fijn dat ik mijn creativiteit alsnog kwijt kan in De Sims. Dat werkt soms ook andersom: ik heb een tijd geleden een flared broek gekocht omdat ik er virtueel zo vaak voor koos. Voor de beste kleding voor je Sims moet je als je het mij vraagt de kits Moonlight Chic en Incheon Style hebben, maar de uitbreidingspakketten Middelbare School en Studentenleven hebben ook erg leuke kleding.”

Wat is je favoriete pakket?

“Die vraag krijg ik vaak en vind ik moeilijk te beantwoorden: er is zo veel leuks! Ik denk dat mijn all-time favoriete pakket Word Beroemd is, omdat ik het leuk vind om aan de weg naar bekendheid te timmeren. Ik houd ook veel van de occulte Sims, zoals Vampieren en Magisch Rijk.”

Wat is je fijnste herinnering aan het spel?

“De leukste herinneringen heb ik aan de eerste versie van het spel. En dan voornamelijk aan de uitbreidingspakketten Abracadabra en Op Vakantie. Bij Abracadabra kun je naar een soort kermis met attracties, dat staat bij nog heel erg bij. Op Vakantie spreekt voor zich: daar kon je met je Sims genieten van een virtuele vakantie. Ik speelde dit vroeger met mijn beste vriend, dat is een fijne jeugdherinnering. Ik vind het heel bijzonder dat ik ben opgegroeid met het spel. Ik begon bij het eerste deel en inmiddels zijn we al bij De Sims 4!”

De Sims biedt een band die verder gaat dan het spel, omdat…

“…het zoveel meer is dan gewoon een spel. Het is oneindig, je bepaalt zelf wat je doet en wie je wil zijn en je kunt er eindeloos je creativiteit in kwijt. Wat ik heel bijzonder vind, is dat de makers ook echt naar de spelers luisteren. Sommige kledingstukken en gebouwen van uitbreidingspakketten zijn ontworpen door spelers, hoe tof is dat? Dat zou ik zelf ook wel willen doen.”

Wat raad je nieuwe De Sims-spelers aan?

“Kijk waar je voorkeur ligt; sommige spelers houden meer van bouwen, andere vinden de gameplay het leukst. En als je niet zo goed weet wat je moet doen met je Sim, begin dan lekker wat drama! Iets wat je in het echt nooit zou doen, bijvoorbeeld. Dat is altijd vermakelijk.”

Als je net als Bokado bent opgegroeid met De Sims, maar de nieuwe spellen nog niet hebt gespeeld, staat je een hoop leuks te wachten. De Sims heeft behoorlijk veel upgrades gekregen en De Sims 4 is moderner dan ooit. Hoe je dit spel zelf kunt spelen? De basisgame is gratis te downloaden op PC via de EA app, Origin of Steam en op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S en Xbox One. Kijk voor meer informatie op de website van EA Games.

In samenwerking met Electronic Arts

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.