Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Celebrity 13 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn onze favoriete looks van de Oscars 2023

Het internet stroomt momenteel over met foto’s, videos en nieuwtjes van hét celebrity-evenement van het jaar, de Oscars. Jaarlijks worden de beste films, hoofdrollen, regisseurs, scenarios, montages, animaties en soundtracks bekroond bij deze awardshow. Bekendheden vanuit heel de wereld vliegen over om bij de befaamde award show aanwezig te zijn. Eén ding mag bij ál die genodigden niet ontbreken: een steengoede, memorabele outfit. Dit zijn onze favoriete looks (én momenten) van de rode loper én de afterparty van de Oscars 2023.

We kunnen bijna niet kiezen…

De oscars 2023

Net zoals elk jaar was er ook dit keer één film waar de meeste prijzen op vielen. Everything Everywhere All at Once was de parel van het jaar. De film won zowel de titel van beste film, beste regisseur, beste vrouwelijke hoofdrol, beste mannelijke bijrol, beste vrouwelijke bijrol, beste originele scenario én  beste montage. All Quiet on the Western Front ging naar huis met zo’n 4 prijzen, wat goed is voor een denderende tweede plek. Super knap en bijzonder natuurlijk, al die prijzen. Toch kunnen houden wij ons het liefste met een heel andere onderscheiding bezig, namelijk wie dit jaar volgens ons en het publiek de beste look uit de kast trok. Deze kunstwerken van outfits verdienen wat ons betreft een podiumplek.

Cara Delevigne

Het is nog geen week geleden dat Cara Delevigne zich voor het eerst uitsprak over haar beruchte, bedroevende foto’s. Ze liet los dat het lekken van de foto’s haar een ‘wakeup call‘ hebben gegeven en dat ze zich erna op heeft laten nemen in een afkickkliniek. Bij de Oscars liet ze – als geen ander – zien dat ze weer helemaal terug van weggeweest is met haar meest krachtige look in tijden. In een vuurrode jurk van Elie Saab, sprankelende juwelen van Bulgari en platform heels van Stuart Weitzman herkennen we onze it-girl van onze jeugd weer helemaal terug.

Outfit Cara Delevigne bij de Oscars van 2023
ANP

Halle Bailey

Alhoewel we dachten dat de rode loper-look van Halle hét hoogtepunt van onze sprookjes-dromen was, overtrof deze gedrapeerde metallic jurk van Maison Yeya en de Anouk pump van Jimmy Choo álles. De zangeres en actrice verschijnt op 26 mei op het witte doek met haar hoofdrol als de Kleine Zeemeermin en we kunnen de stille hints naar haar rol niet ontzien (en we kunnen – letterlijk – niet wachten).

Halle Bailey oscars rode loper look
ANP

Salma Hayek

Heeft deze vrouw er ooit niét fantastisch uitgezien? Wij denken van niet. In haar koperen jurk – bezaaid met pailletten – van Gucci won zij wat ons betreft opnieuw een van de outfit-hoofdprijzen. Ook krijgt ze extra punten voor haar reuze zoete moment met haar dochter Valentina Paloma Pinault op de rode loper.

Salma Hayek op de rode loper van de Oscars 2023
ANP

Winnie Harlow

Ook topmodel Winnie Harlow wist niet één, maar twee knallers van looks uit de kast te trekken. Na een chique verschijning in een nauwsluitende, gele jurk van vintage Giorgio Armani Privé, wist ze ook op de afterparty alle ogen op zich gericht te krijgen.

Winnie Harlow bij de 95ste Oscars party
ANP

Malala Yousafzai

Malala Yousafzai maakte haar Oscar-debuut voor haar werk als executive producer voor de film Stranger at the Gate en dat deed ze met een knaller. Ze arriveerde als een van de eersten op de rode loper in een zilveren jurk vól pailletten van Ralph Lauren. Een krachtige keuze voor een reuze krachtige vrouw.

Malala Yousafzai op de rode loper van de Oscars 2023
ANP

Florence Pugh

Bij het analyseren van álle Oscars-looks realiseren we ons dat dit misschien wel hét jaar van de boobies wordt. Zowel Olivia Wilde als Hunter Schafer en zowel Emrata als Florence Pugh gingen voor een niet-veel-verhullende jurk of top rondom de borst. Zo zie je maar weer dat het tijd wordt voor Instagram om de tepel te bevrijden. Onze favo was de mini-top van Florence Pugh, die zich voor de oscars én de afterparty volledig hulde in looks van Valentino.

Florence Pugh look voor afterparty van Oscars 2023
ANP

Naomi Campbell

Als er iemand elk jaar de show (uhm, rode loper) van de Oscars weet te stelen, is het Naomi Campbell wel. In een jurk van niemand minder dan Schiaparelli maakte ze haar entree op het feest van de Oscars. De jurk met zogenaamde tepelpiercings werd eind Januari gepresenteerd bij de show van het modehuis tijdens Couture Week.

Naomi Campbell bij de Oscars 2023 party
ANP

Zoe Saldaña

Actrice Zoe Saldaña verscheen in een wel héél bijzondere look op de afterparty van de Oscars. Boven een prachtige getailleerde rok draagt ze een creatie die de lijnen tussen juwelen en couture doet vervagen. De top die ze draagt begint als choker en loopt uit tot een cape van écht goud, verrijkt met diamanten en onyx en is met de hand gemaakt door de vaklieden van Cartier.

Zoe Saldana in Cartier op Oscars Vanity Fair Party
Cartier

Iconic! Een fotograaf valt op de loper van de Academy Awards en niemand minder dan Lady Gaga helpt hem

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.