Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Evenementen 11 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is hoeveel drank je mee mag nemen op straat in Amsterdam tijdens Koningsdag 2024

Over twee weken is het zover, van vieren we met heel het land de verjaardag van Willem-Alexander. Dat wordt weer één groot feest. Ben jij van plan om Amsterdam in te trekken? Dan wil je rekening houden met de volgende regels.

Om overlast en vervuiling te voorkomen, heeft de stad al twee jaar lang strenge verkoopregels opgesteld. En dit jaar is daar geen uitzondering op.

Maximaal één drankje kopen tijdens Koningsdag in Amsterdam

Net als afgelopen twee jaar, geldt ook dit jaar de regel dat je niet met meer dan één alcoholisch drankje per persoon mag kopen in Amsterdam. Deze regel geldt van zes uur ‘s ochtends en middernacht op 27 april. Tijdens Koningsnacht is deze regeling nog niet van toepassing.

Winkels in stadsdeel Centrum krijgen extra regels. Zo mogen ze bijvoorbeeld geen koude biertjes of andere alcoholische drankjes meer verkopen en ook niet buiten op straat uitdelen. De gemeente doet dit omdat er in eerdere jaren te veel problemen waren door overmatig drankgebruik – en dat voor gevaarlijke situaties zorgde.

Houd hier dus rekening mee als je inkopen wil doen voor een gezellige borrel bij jou thuis. De drankjes wil je al voor Koningsdag in huis hebben gehaald. De gemeente adviseert ook om, wanneer je de straat op gaat, niet met meer dan één drankje per persoon te lopen. Ook als het van huis meegebrachte drankjes betreft.

Voorbereid op pad

Om helemaal voorbereid op pad te gaan, wil je een paar dingen weten. Laten we beginnen met het gezelligste, namelijk de feestjes. Hier lees je waar je de stadspodia en de leukste straatfeestjes vindt. Dankzij al deze feestjes, wordt er weer veel drukte verwacht. Het openbaar vervoer rijdt daarom met een aangepaste dienstregeling, die GVB binnenkort bekend maakt.

Plassen? Of een EHBO-post nodig? Gemeente Amsterdam heeft een handige kaart gemaakt waar alle dichtstbijzijnde toiletten, hulpverleners, evenementen en inleverposten staan. Deze wil je opslaan!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.