Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 14 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Exfoliant is het product voor een glowy huid: dit zijn de ultieme favorieten van de redactie

Waar het gebruik van een exfoliant jaren geleden nog ‘spannend’ was, zien we nu in dat het dé essentiële stap is voor een glowy huid. De peelings en exfolianten zijn, anno 2024, beter dan ooit – en wij hebben er in de afgelopen jaren al veel getest. Dit zijn de ultieme favorieten van de NSMBL-redactie.

Exfolianten voor het gezicht zijn een powerhouse in je skincare routine: geformuleerd om meerdere huidproblemen tegelijk aan te pakken – van droogheid tot verstopping.

Wat doet een exfoliant?

Een exfoliant is een product dat specifiek is ontworpen om dode huidcellen te verwijderen en de vernieuwing van de huid te stimuleren. Door het verwijderen van dode huidcellen wordt een nieuwe, frisse huidlaag ontwikkeld. Hierdoor worden verschillende huidproblemen tegelijkertijd aangepakt.

Exfoliatie draagt bij aan het verbeteren van de textuur en helderheid van de huid, het verminderen van verstopte poriën, het verwijderen van onzuiverheden en het bevorderen van een gezondere uitstraling. Je kunt de huid exfoliëren met een fysieke scrub, maar dan loop je het risico ook gezonde huidcellen te verwijderen. Daarom gaat de voorkeur altijd uit naar een chemische exfoliant. Dit is meestal een toner of serum, die je na het reinigen van de huid en voor het hydrateren van de huid aanbrengt.

Chemisch exfoliëren doe je met zuren, zoals bijvoorbeeld AHA of BHA. Met AHA exfolieer je de opperste huidlaag, terwijl BHA dieper in de huid exfolieert. Het wordt aanbevolen om het gebruik van een AHA of BHA exfoliant rustig op te bouwen: start met een lagere concentratie. Begin met eens per week en bouw dit op tot een paar keer (3 á 4 keer) per week.

De ultieme favorieten van de redactie

Na veel getest, gesmeerd en getoned te hebben, heeft onze redactie een weg gevonden in het ultiem exfoliëren van hun huid. Na talloze producten geprobeerd te hebben, zijn dit de favorieten.

Paula’s Choice 2% BHA Toner

Deze toner van Paula’s Choice is een echte klassieker. De exfoliant beschikt over een 2% BHA en werkt ontstekingsremmend. Het is de meest krachtige exfoliant van Paula’s Choice, wat maakt dat ‘ie voornamelijk geschikt is voor gecombineerde tot vette huid met onzuiverheden.

Paula’s Choice Paula’s Choice 2% BHA Toner – €39

Toners
Paula’s Choice

Sunday Riley Good Genes Glycolic Acid Treatment

Dit serum van Sunday Riley maakt gebruik van, je raadt het al, Glycolic Acid. Ook wel glycolzuur genoemd. Een gezichtsexfoliant met glycolzuur zorgt voor een heldere en egalere teint. Glycolzuur, net als andere AHA’s, werkt door verzwakte cellen aan het oppervlak van de huid af te breken. Dit serum van Sunday Riley is vooral geschikt voor de gevoelige huid.

Sunday Riley Good Genes Glycolic Acid Treatment – €85

Toners (1)
Skins

The Ordinary Even skin tone AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

De naam van dit product is een hele mond vol, maar het doet ook ontzettend veel. Omdat dit een combinatie van een AHA en BHA is, exfolieert deze peeling de aan de oppervlakte én dieper in de huid. Het helpt daarom tegen acne, dofheid, donkere vlekjes, hyperpigmentatie, ongelijkmatige huidstructuur.

The Ordinary Even skin tone AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution – €11,95

Exfoliant
Douglas

Labareau The AHA Peel

Als je money to blow hebt, dan is de AHA Peel van Labareau een heel fijn product om in je stash te hebben. Deze krachtige peeling, verrijkt met glycolzuur en melkzuur, helpt de teint en glans van de huid te verbeteren – en is ook nog eens verrijkt met verzachtende ingrediënten zoals Salix Nigra Schorsextract.

Labareau The AHA Peel – €99

Exfoliant (1)
Labareau

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.