Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Huidverzorging 12 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

De ‘Collaccino’ is de nieuwste skincare hype: dit doet het voor je huid

De term collageen kennen we allemaal. Maar heb je al eens gehoord van een collaccino? Dit drankje is de nieuwste hype die twee van onze favorieten combineert: koffie en skincare. Wat doet deze collageen cappuccino nou echt voor je huid?

De eerste koffiezaken in Amsterdam haken al in op de trend, maar je kan ‘m gelukkig ook gewoon thuis maken.

Wat is de collaccino?

De collaccino is een cappuccino met collageenpoeder erin. Collageen is, samen met elastine, een eiwit dat essentieel is voor een gezonde, soepele huid. Je huid maakt dit zelf aan, maar vanaf je dertigste neemt die productie af. Dit resulteert in een slappere en meer hangende huid. Om dit tegen te gaan, kun je collageen innemen.

Nu is collageenpoeder niets nieuws, maar de vorm die in cappuccino gebruikt kan worden is wél nieuw. Zo kan je de vieze collageen limonades en shots tegenwoordig laten staan, maar verwerk je het magische poedertje gewoon in je dagelijkse koffie.

@perryvanderpol

Hoe cute is dit drankje!🤭🩷 #icedcoffee #iced #collacino #fyp #foryoupage

♬ Daylight by Taylor Swift sped up – brooke ⎕

Wat zijn de voordelen van de collaccino?

Het nemen van collageen, wat de basis van de collaccino is, heeft vele voordelen. Het werkt verstevigend en hydraterend op de huid, het vermindert rimpelvorming, je haar en nagels worden sterker, het helpt om verlies van botmassa te voorkomen, het helpt om gewrichten soepel te houden en het helpt om de spiermassa te vergroten.

Collageen: wat doet deze stof nou echt met je lichaam?

In de collaccino van Herbalist zitten nog een aantal fijne ingrediënten. Daarnaast vind je in de High Protein formule namelijk 88% eiwitten en veel goede aminozuren, die samen zorgen voor sterk en glanzend haar en sterke nagels. De extra toevoeging van vitamine C draagt ook nog eens bij aan de collageenvorming. Dat is toch een fijne bijkomstigheid, zo tijdens je koffietje in de ochtend.

collaccino hype
Herbolist

De collaccino zelf maken

Doe één schep collaccino poeder en een glas (plantaardige) melk samen in de melkopschuimer. Zet ondertussen een espresso. Giet de opgeklopte melk bij de espresso – et voilà!

Je bestelt het collaccino poeder van Herbolist online voor €24,95. Uit zo’n zak haal je 100 servings, dus dat is slechts €0,25 per kopje collaccino.

Collaccino collageen Herbolist vitamines kopie
Herbolist

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.