Julia Schaap
Julia Schaap Bizarre Bekentenis 4 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Charlotte (21): ‘Ik wil fillers in mijn lippen, maar ik ben bang voor nare reacties’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Charlotte* (21). Zij wil haar lippen laten opspuiten, maar is bang voor de mening van haar omgeving.

Hi Charlotte, kan jij wat meer vertellen over jouw probleem?

“Ik kom uit een vrij kneuterig dorp, waar niemand wil opvallen. Sinds kort woon ik in Amsterdam, waar ik een aantal nieuwe vriendinnen heb leren kennen. Deze meiden wonen allemaal al een tijdje in de stad en zijn niet vies van een spuitje hier en daar. Ik durfde het zelf nooit, maar nu ik het mijn nieuwe vriendinnen zie doen wil ik het ook. Mijn ouders maakte mij altijd bang, omdat je niet weet wat er in je lichaam gespoten wordt. Een ouderwetse gedachte als je het mij vraagt, maar toch neem ik hun mening erg serieus.”

Waarom wil jij je lippen laten opspuiten?

“Al een lange tijd loop ik rond met dit idee. Ik heb een hekel aan mijn lippen. Ze verdwijnen gewoon als ik lach, waardoor ik ook liever niet op foto’s sta. Meestal heb ik lipgloss op die je lippen groter maken, maar dat is geen oplossing voor het probleem wat ik ervaar. Ik zeg altijd tegen mijn vriendinnen dat als je ergens onzeker over bent, er geen enkele reden is om het niet aan te pakken. Daarom ben ik van mening dat ik mij hier ook aan moet houden.”

Wat is de reden dat je bang bent voor de mening van mensen uit je omgeving?

“Ik heb ook nog een aantal vriendinnen in het dorp waar ik vandaan kom, die niet zo’n voorstander zijn van gesleutel aan je lichaam. Ook mijn familie vindt het vreselijk en ik weet zeker dat mijn moeder dit al helemaal niet zal aanmoedigen. Zij vindt het al snel gevaarlijk, maar ik zal nooit een ingreep doen bij iemand die hier geen verstand van heeft. Nu ik in Amsterdam woon wordt de stap steeds kleiner, omdat het hier vrij normaal is. Je ziet genoeg vrouwen met een spuitje hier en een botoxje daar. Uiteindelijk moet ik natuurlijk doen wat ik zelf wil, ik ben tenslotte volwassen. Toch ben ik bang dat mensen die dicht bij me staan, hun mening niet onder stoelen of banken zullen steken.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte naam van Charlotte bekend bij de redactie.

Ilja (29): Ik wil botox, maar de behandelingen zijn zó ontzettend duur’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.