Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Huidverzorging 20 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoe vaak moet jij je beddengoed wassen voor een zuivere huid?

Beddengoed wassen; bij de een is het een regelmatige routine en de ander doet het op gevoel. We weten inmiddels allang dat schoon beddengoed bijdraagt aan een zuivere huid. Maar hoe vaak moet jij jouw beddengoed wassen voor een optimale huid?

Dermatologen delen bij Glamour US hun ideale wasschema en het valt ons alles mee.

Beddengoed wassen voor een zuivere huid

Als jij jouw beddengoed wekelijks was, dan hebben we goed nieuws voor je. Een keer per week wassen is namelijk wat dermatologen aanraden om aan te houden.
Volgens gediplomeerd dermatoloog Blair Murphy-Rose, MD, kan je bed veranderen in een hotspot voor huidirriterende stoffen als je deze niet vaak genoeg verschoont. “Op het beddengoed verzamelen zich microben zoals bacteriën, schimmels en virussen, oliën, lichaamsafscheidingen, stof en vuil, wat bijdraagt aan verstopte poriën, allergieën, geur en zelfs infecties” stelt Blair Murphy-Rose. Ook laat zij weten dat het helpt om te douchen voordat jij je bed instapt en om je make-up goed te verwijderen.
Als het een keertje vergeet is het geen ramp, maar langer dan twee weken met je beddengoed doen is volgens meerdere dermatologen echt een no go. Oh, en mocht je met een huisdier in bed slapen, dan is het gewenst om je bed om de drie tot vier dagen te verschonen.

Satijnen kussensloop

Als je ‘s nachts echt lief voor je huid wil zijn, dan slaap je op een satijnen kussensloop. Om meteen een misverstand te voorkomen: satijn is geen materiaal, maar een weeftechniek. Het komt erop neer dat de draden heel dicht op elkaar geweven worden. Hierdoor ontstaat een zachte en glanzende stof.

Slapen op satijn heeft vele voordelen voor de huid. Doordat het kussen zacht is, worden onzuiverheden minder snel verspreid. Door de mindere wrijving, wordt ook de talgproductie verminderd. Mocht je allergiegevoelig zijn, dan is zo’n kussensloop ook een aanrader.  Zo houdt de kussensloop tot wel 98% van de huisstofmijten tegen en verminderd deze allergieklachten tot wel 50%.

Er zijn veel verschillende soorten satijnen en zijden kussenslopen. Voor ieders wensen is wel een hoes op de markt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.