Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 28 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Jorien (27): ‘Mijn moeder heeft alles al gekocht voor mijn nog ongeboren baby, maar dat wilde ik zelf doen’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Deze week vertelt Jorien over haar situatie.

Een bemoeizuchtige moeder

“Ik ben nu 28 weken zwanger van mijn eerste kindje en ik ben daar ontzettend blij mee. Ik heb geluk dat alles me goed afgaat.. het zwanger worden zelf ging heel snel en ik heb heel weinig last van kwaaltjes. Toch zit ik wel ergens mee, maar dat is meer een externe factor. Mijn moeder is namelijk zó ontzettend enthousiast dat ik een kind krijg (en dat zij oma wordt) dat ze alles al geregeld heeft. Ze heeft al een hele lading kleertjes gekocht, een draagzak, spenen, luiers en nog veel meer. Begrijp me niet verkeerd, ik ben dankbaar dat ik nog een moeder heb én dat ze dit wil doen, maar ik voel toch ergens teleurstelling omdat ik zelf graag op pad wilde gaan voor dat soort spullen. ”

Ook wil ik graag een beetje denken aan het milieu en wilde ik veel tweedehands gaan kopen, maar daar houdt zij totaal geen rekening mee. De duurste en mooiste spullen worden dagelijks bij me bezorgd. Ik wil niet ondankbaar zijn en hier een probleem van maken, dus ik twijfel heel erg of ik iets moet zeggen. Ik wil namelijk ook geen ruzie, dit hoort zo’n leuke tijd te zijn.”

Onbegrip

“Mijn partner snapt niet zo goed waar ik me druk om maak, die is alleen maar blij met de gratis spullen. Maar.. ík ben toch zwanger? Niet zij? Ik weet niet zo goed wat ik hier mee aanmoet.”

Ook iets te vertellen? Mail je verhaal naar [email protected].

Fleur (20): ‘Is het raar dat mijn vriend mij niks cadeau geeft op Valentijnsdag?’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.