Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 29 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Een filmjaar om naar uit te kijken: deze langverwachte releases nemen de bioscopen over in 2024

Als er iets is waar de filmindustrie goed in is, dan is het wel het testen van ons geduld. We worden overspoeld met de ene na de andere teaser van een langverwachte film. Denk bijvoorbeeld aan Wicked en Joker: Folie a Deux. Wij zetten alle films op een rij die in 2024 eindelijk uitkomen.

2024 belooft een goed jaar te worden, wat betreft films. Net als het einde van dit jaar. Momenteel zijn er namelijk veel films die het hart van de liefhebber weten te veroveren. Tijd over deze dagen? Dan hebben we hier een lijst met de films waar iedereen het over heeft. Oh, en vergeet Saltburn ook niet te kijken. Maar liever niet met je ouders erbij.

Films die in 2024 in de bioscoop draaien

Veel van deze titels heb je waarschijnlijk al op de radar.

Poor Things

Poor Things, gebaseerd op de roman van Alasdair Grey, is na The Favourite uit 2018 de tweede samenwerking tussen regisseur Yorgos Lanthimos en actrice Emma Stone. In de visueel gedurfde film volgen we Bella, een jonge vrouw die ontdekt dat ze is gecreëerd in een wetenschappelijk experiment – hoewel ze het lichaam van een volwassen vrouw heeft, heeft ze de hersenen van een pasgeborene.

Hot Milk

De film volgt Rose, die lijdt aan een vreemde ziekte. Daarom beginnen haar moeder en zijzelf aan een reis naar de Spaanse kust om een geneesmiddel te vinden. Onderweg ontdekt de dochter een andere realiteit, ver van haar controlerende moeder.

Hot Milk heeft een all-star cast met onder andere Sex Education’s Emma Mackey, Fiona Shaw en Phantom Thread’s Vicky Krieps.

Hot Milk film
Hot Milk

Challengers

Deze film met Zendaya en Josh O’Connor staat op de watchlist van menig Euphoria-fan. Zendaya speelt Tashi Donaldson, een tennisprofessional die na een blessure de carrière van haar man moet managen. Maar er zit meer achter het verhaal. Oh, en de film is geregisseerd door Luca Guadagnino van Call Me By Your Name, dus je weet dat het een goede wordt.

Mean Girls

Dit wordt fetch. De klassieker keert terug met een muzikale make-over in 2024. Renée Rapp speelt de rol van Regina George en Tina Fey en Tim Meadows hernemen hun rol uit de oorspronkelijke film.

Wicked

Er komt een verfilming van de geliefde Oz spin-off musical met Ariana Grande (en haar huidige lover Ethan Slater) Cynthia Erivo, Michelle Yeoh, Jeff Goldblum en Jonathan Bailey van Bridgerton in de hoofdrollen. Niet de minste namen.

Wicked film
IMDB

Joker: Folie a Deux

In augustus werd bekend dat Lady Gaga een nieuwe filmrol te pakken had, namelijk die van Harley Quinn in Joker: Folie à Deux. Dat is goed nieuws, want na haar acteerwerk in A Star is Born en House of Gucci willen we meer. De eerste beelden zijn nu naar buiten gekomen en dit wil je zien.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.