Lara Steenvoorden
Lara Steenvoorden Lichaam 16 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Menstruatieondergoed: vijf redenen om het te proberen ook als je eerste gedachte ‘HELL NO’ is

Veel van ons zijn opgegroeid met de luxe van opties als je menstrueert: maandverband of tampons. Tegenwoordig heb je ook cups en menstruatieondergoed. Ook al is je eerste gedachte ‘HELL NO!’, hier zijn vijf reden om dit ondergoed toch een kans te geven.

Het klinkt misschien niet helemaal hygiënisch: je menstruatiebloed opvangen in je slip. En toch groeit deze optie in populariteit. Waarom eigenlijk?

Wat is menstruatieondergoed?

Het ziet eruit en voelt net zo aan als normaal ondergoed en het is er in allerlei maten, kleuren en vormen: van oma-onderbroek tot string. Het enige verschil is de speciale laag in een menstruatieslip, die bloed opvangt en je toch droog en comfortabel houdt. Het is een duurzamere optie dan tampons of maandverband, omdat je het kunt wassen en hergebruiken.

Duurzame Debby

Dat brengt ons meteen bij reden numero uno. Al de verbandjes, tampons en inlegkruisjes eindigen uiteindelijk op de vuilstort. Voor een gemiddelde menstruerende hebben we het dan over ongeveer 9.000 menstruatieproducten gedurende je leven. Mocht je wat willen doen voor Moeder Natuur, dan is dit je kans.

Geen irritaties

Menstruatieondergoed is geni(t)aal voor de vagina die wel eens last heeft van de ongemakken die tampons of maandverband met zich mee kunnen brengen. Het is ontworpen om te ademen, dus kleine kans dat het je huid irriteert of dat het gaat broeien. Je hoeft het bovendien niet in te brengen, dus je loopt er nooit meer bij alsof er iets oncomfortabel scheef zit.

Goed voor je nachtrust

Nog even over dat broeien. Tampons mag je nooit te lang dragen, omdat het je kans op het levensgevaarlijke toxic shock syndroom (tamponziekte) vergroot. Menstruatieondergoed kun je met een gerust hart de hele nacht aanhouden én je kunt het in je dromen zo wild maken als je zelf wil – het blijft gewoon op de juiste plek zitten.

Handig bij elke cyclus

Voor degenen onder ons met een onregelmatige cyclus: ook in de dagen voorafgaand aan je menstruatie kun je het ondergoed prima dragen. Dit voorkomt dat je steeds naar de badkamer moet rennen om te checken of je bent doorgelekt. Verder maakt het niet uit hoe zwaar of licht je menstrueert, de meeste merken hebben voor elke flow een andere variant.

Financieel aantrekkelijk

Neem het op in je loud budgeting-lijstje, want menstruatieondergoed bespaart je een heleboel pegels. Met één paar doe je gemiddeld 2 tot 3 jaar als je er goed voor zorgt. Zet dat maar eens af tegen al die dozen tampons en stapels maandverband, hah!

Dit merk maakt het meest comfortabele menstruatieondergoed zodat jij geen tampons hoeft te dragen

 

 

 

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.