Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 5 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Mirna (30): ‘Ik mag van mijn vriend geen A-merken kopen, maar doe dat stiekem toch’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Mirna*, die erg gehecht is aan haar favoriete producten van A-merken en er alles aan doet om deze te behouden.

‘Ik mag van mijn vriend geen A-merken kopen, maar doe dat soms stiekem toch’

Als je op de kleintjes wil letten, dan is boodschappen doen een van de eerste dingen waarop bespaard kan worden. Maar wat als jouw favoriete producten van A-merken zijn? De 30-jarige Mirna stoeit hiermee.

Hi Mirna, kan jij ons iets meer vertellen over jouw huishouden?

”Ik woon nu drie jaar samen met mijn vriend en sinds anderhalf jaar ook met onze dochter erbij. Dat gaat heel goed. We hebben een ruim huis en ik ben erg blij met de harmonie in huis.”

Maar je hebt ons natuurlijk niet zonder reden een berichtje gestuurd…

”Nee, toen ik zag dat er een rubriek was om bekentenissen te delen, moest ik even gniffelen. Ik doe zelf namelijk ook iets waar mijn vriend niets van weet. En omdat er in de reacties van deze verhalen altijd veel meningen worden gedeeld, was ik wel even benieuwd hoe hierop gereageerd zou worden. En of mensen het met mij eens zijn of juist niet.

Mijn vriend vindt het namelijk onnodig om A-merken te kopen, terwijl ik juist meteen verschil merk. En aangezien hij echt nooit de boodschappen doet, vond ik dat ik zelf mag bepalen wat er gekocht wordt.”

Maar als het nodig is om minder duur boodschappen te doen, saboteer jij jullie financiën dan niet?

“Nee, dat is dus de grap. Het is helemaal niet nodig om zuinig te doen. Het gaat financieel gezien beter dan ooit. Het is gewoon een aangeleerde zuinigheid van zijn ouders en hij vindt mij verwend dat ik A-merken lekkerder vind. Hij zegt zelf het verschil niet te proeven, maar ik merk het zeker.”

Hoe zorg je dan dat het niet opvalt?

“Ik heb mazzel dat ik een hele luie en onoplettende vriend heb. Dus ik stop mijn favoriete A-merk verpakkingen in de goedkopere verpakkingen. Zoals de olijfolie van Bertoli in een olijfoliefles van huismerk. En Robijn wasmiddel in flessen van Cien. En Karvan Cevitan in huismerk limonade. Zo heb ik meer handigheidjes ontwikkeld de afgelopen tijd. Ik vind het de moeite zeker waard.”

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.