Jana Witteman
Jana Witteman Money 27 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Britt (25): ‘Mijn huisgenoten willen een schoonmaker, ik wil niet meebetalen’

Tikkies van 1,25 euro, bizarre bedragen voor een vakantie met je schoonfamilie waar je niet op zit te wachten of je huisgenoten die maar niet begrijpen dat de energierekening écht oploopt als je dagelijks twintig minuten doucht. Geldkwesties: we kennen ze allemaal en soms zijn ze om gek van te worden. In Moneytalk bespreekt NSMBL-redacteur Jana wekelijks een lezers-struggle. Vandaag: Britt haar huisgenoten willen een schoonmaker, zij vindt dat onzin.

Naam: Britt
Leeftijd: 23
Woonsituatie: Huurhuis met twee huisgenoten

Moneytalk

Britt wil niet meebetalen aan een schoonmaker

De geldkwestie van Britt

“Hi,

Sinds twee jaar woon ik samen met twee vriendinnen. In principe wonen we heel fijn en is het ook gezellig met elkaar, alleen over sommige dingen denken we nogal verschillend. Soms kunnen mijn huisgenoten nogal lui zijn wat betreft schoonmaken. We hebben geprobeerd om te werken met een schoonmaakrooster waarbij we allemaal per week één taak uitvoeren, maar ook dat werkte niet echt. Het huis werd steeds viezer en nu komt het er eigenlijk op neer dat ik vaak degene ben die schoonmaakt.

Natuurlijk heb ik aangekaart dat ik het fijn zou vinden als mijn huisgenoten ook de handen uit de mouwen steken, maar zij besteden de schoonmaak liever uit. Nu willen zij een schoonmaker aannemen die iedere week ons huis komt boenen. Ik vind dat persoonlijk echt onzin en wil ook niet meebetalen aan een schoonmaker. Dat kan ik namelijk ook gewoon zelf doen en dan spaar ik dat geld uit.

Wat vinden jullie?”

Dit vindt de redactie van NSMBL

Hi Britt,

Lastige kwestie en we snappen dat je hier niet zo gemakkelijk uitkomt. Misschien kunnen jullie een compromis sluiten met elkaar. Is het een idee dat jullie maandelijks een schoonmaker langs laten komen, maar tussendoor de boel zelf bijhouden? Dan blijft het huis netjes en hoef je niet wekelijks de portemonnee te trekken voor een schoonmaker.

Willen je huisgenoten écht per se dat de schoonmaak iedere week wordt uitbesteed, dan kun je alsnog op je strepen blijven staan en zeggen dat dit voor jou absoluut niet te voorkeur heeft. Dan kun je er misschien ook voor kiezen dat jouw kamer niet wordt meegenomen door de schoonmaker en dat jij dan ook niet meebetaalt. Dat kan wel wat wrijving opleveren voor de harmonie in huis. Weeg dus goed af of dat het waard is voor jou.

Succes!

Liefs.

Larissa (23): ‘Ik wil alleen wonen, maar het is te duur.. wat moet ik doen?’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.