Julia Schaap
Julia Schaap Bizarre Bekentenis 22 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Nicole (27): ‘Mijn schoonmoeder maakt iedere kerst een gerecht dat ik niet lust’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Nicole* (27), die een schoonmoeder heeft die elke kerst een gerecht maakt dat Nicole niet lust.

Hi Nicole, kan jij iets vertellen over kerst met jouw schoonfamilie?

“Jazeker. Komende kerst wordt het vijfde jaar samen met mijn schoonfamilie. Het eerste jaar vroeg mijn schoonmoeder of er gerechten waren die ik niet lust, zodat zij hier rekening mee kon houden. Ik noemde er toen een paar ingrediënten op en vervolgens kookt ze elk jaar iets met een van die ingrediënten in de hoofdrol. Of in ieder geval waarin het heel overheersend is. Het eerste jaar nam ik het maar voor lief, logisch dat je niet met iedereen rekening kan houden. Toch begint het mij nu wel op te vallen dat ik elk jaar iets voorgeschoteld krijg dat ik niet lust en krijg ik het idee dat ze dit expres doet.”

Zijn er veel dingen die jij niet lust?

“Ik eet eigenlijk echt alles, er zijn alleen een paar ingrediënten die ik niet weg krijg. Koriander vind ik bijvoorbeeld naar zeep smaken en mijn schoonmoeder heeft dit nu al een aantal keer door het kerstdiner gedaan. Weliswaar in gerechten waar dit ook hoort, maar toch. Hierdoor werd het hele gerecht verpest en moest ik het met moeite opeten. Gelukkig eten wij eigenlijk, naast de kerstdagen dan, nooit bij mijn schoonouders, we gaan vaak met elkaar uiteten, waardoor ik zelf het gerecht kan uitkiezen.”

Hoe is de band tussen jou en je schoonouders?

“Ik had altijd het idee dat de band tussen mij en mijn schoonmoeder best goed was, maar nu begin ik daar toch aan te twijfelen. Ik heb geen idee waar dit vandaan komt, maar het lijkt me geen toeval om elke kerst precies iets te maken dat ik niet lust. Mijn vriend weet er wel vanaf, maar weet ook niet hoe het komt dat dit elk jaar het geval is. Ik kijk wel een beetje op tegen kerst, omdat ik dan waarschijnlijk voor de zoveelste keer iets moet eten wat ik niet lekker vind. Toch probeer ik er maar het beste van te maken, het is tenslotte ook mijn kerst.”

 

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

*De echte naam is bekend bij de redactie.

Rosalie (23): ‘Ik fakete vorig jaar mijn Oud & Nieuw feestje, omdat niemand me uitnodigde’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.