Julia Schaap
Julia Schaap Relaties 31 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Op deze manieren kom je het best over een ‘situationship’ heen

Een relatie verbreken is enorm pijnlijk, vooral als het enorm onverwachts komt. Het brengt vaak een hoop ingewikkelde situaties met zich mee, waar niemand op zit te wachten. Toch is het eindigen van een situationship nog nét iets complexer, omdat je nooit een relatie met elkaar hebt gehad, maar wel intensief met elkaar hebt gedatet. Hierdoor is het vaak onduidelijk hoe je deze moeilijke toestand op de juiste manier kunt verwerken.

Maar onthou: als een deur sluit, gaat een andere open.

Zo kom je over een situationship heen

Hoewel er nooit een label op jouw situationship is geplakt, kan deze situatie wel voor veel onzekerheid en teleurstelling zorgen. Je wil zo snel mogelijk van dit nare gevoel af zijn. Gelukkig schiet NSMBL te hulp, zodat jij zo snel mogelijk over je situationship heen bent.

Omarm je emoties

Het liefst vermijd je al je emoties en ga je over tot de orde van de dag. Toch is dat een ongezonde manier om vervelende situaties te verwerken. Zorg ervoor dat je je emoties niet wegstopt, maar geef ze juist de ruimte. Hierdoor voel je je opgelucht en krop je niks op, want dat kan ertoe leiden dat je hier na een lange tijd nog steeds last van hebt. Stort je niet meteen in een nieuwe situationship, iemand moet namelijk een aanvulling zijn, geen opvulling.

Dit was niet de juiste persoon voor jou

Onverwachtse veranderingen zijn nooit leuk. Toch is er niet voor niets een einde aan aan de situationship gekomen. Onthou dat dit gewoon niet de juiste persoon voor jou was, er loopt iemand rond die veel beter bij je past. Probeer het daten weer op te pakken als jij er klaar voor bent. Neem eerst even de tijd voor jezelf, waar je je eigen gezelschap leert te waarderen en tijd kunt stoppen in dingen die jou gelukkig maken.

Focus je op positieve dingen na situationship

Terwijl de één gelukkig wordt van sporten, gaat de ander liever de stad in om te shoppen. De ultieme Girl Therapy als je het mij vraagt. Ga in ieder geval iets doen waar jij gelukkig van wordt, waardoor je dat vervelende gevoel even vergeet. Focus je op dingen die goed gaan in je leven, denk aan vriendschappen of leuke dingen die in het vooruitzicht liggen.

Deze 8 films wil je zien als je door een break-up gaat

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.