Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Body & Mind 31 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

5 pre-bed snacks vol magnesium (waardoor je lekkerder in slaap valt)

Heb je de laatste tijd wat moeite met in slaap komen? Dan is het misschien een goed idee om eens naar je voedingspatroon te kijken, want hetgeen wat je in je mond stopt kan van invloed zijn op je nachtrust. Wellicht kan je ‘s avonds meer magnesium-rijke snacks gaan eten. We delen in dit artikel vijf lekkere opties.

Waarom je ‘s avonds laat nog een snack met magnesium zou willen eten? Magnesium kan, net als melatonine, een positieve draai aan je nachtrust geven. Het is als het ware een natuurlijk slaapmiddel. Magnesium heeft een ontspannende werking op je zenuwstelsel, waardoor je er sneller door in slaap kunt vallen.

5 snacks met magnesium

Verwacht geen magisch wondermiddel wanneer je zelf te maken hebt met grote slaapproblemen, maar het kan zeker een duwtje in de juiste richting zijn.

1. Noten en zaden

Een handje noten voor het slapen gaan? Yes please. Van pompoenpitten tot cashewnoten, in noten zitten veel gezonde vitamines en mineralen, waaronder magnesium. Een klein handje noten voor het slapen gaan kan precies zijn wat jij nodig hebt om lekker in slaap te vallen.

In een artikel op Metro raadt slaapdeskundige Stephanie Molenaar aan om voor walnoten en amandelen te gaan, omdat het slaaphormoon melatonine hier al inzit.

2. Kikkererwten

Laat de zak chips vanavond eens dicht en verruil ‘m voor geroosterde kikkerwerten. Die kan je heel gemakkelijk zelf maken in de oven of airfryer.

Meer inspiratie nodig om in de keuken aan de slag te gaan met kikkererwten? Hier vind je 6 gezonde en makkelijke recepten met kikkererwten. Deze gerechten zijn misschien niet allemaal geschikt als late night snack, maar wel lekker om eens te maken.

3. Bananen

Bananen zitten niet alleen vol magnesium, maar bevatten oof het stofje kalium. Beiden zorgen ervoor dat je je ontspannen voelt – precies wat je nodig hebt voordat je naar bed gaat.

Deze overheerlijke snack zorgt ervoor dat je ‘s avonds sneller in slaap valt

4. Pure chocolade

Hier is het excuus dat je nodig had om voor het slapen gaan nog wat chocolade te pakken: in pure chocolade zit magnesium en is daarbij een prima pre-bed snack. Tenminste, alleen als je niet gevoelig bent voor cafeïne. In chocolade is namelijk ook cafeïne te vinden, en dat kan er juist weer voor zorgen dat je niet in slaap kunt vallen. Goed om rekening mee te houden voordat je die Tony’s reep opeet dus.

5. Een magnesium supplement

Heb jij na het avondeten geen zin meer om iets te eten, maar wil je wel voldoende magnesium op een dag binnenkrijgen? Dan kan je altijd nog kijken naar een goed supplement. Kijk wel naar de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid (voor een volwassen vrouw is dat 300 miligram magnesium) en zorg ervoor dat je deze hoeveelheid niet overschrijdt.

Een slaapexpert vertelt: dit moet je niet doen als je niet kunt slapen

mindbodygreen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.