Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Huidverzorging 6 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Al gehoord van succinic acid? Dit opkomende skincare ingrediënt blijkt acne te verhelpen

In de lopende band komen er nieuwe skincare-ingrediënten op de markt. En ze beloven allemaal even baanbrekend te zijn. Toch is er een in het specifiek, die snel furore maakt in skincare-land, namelijk succinic acid. Dit zuur belooft een einde te maken aan acne en wij vertellen je er alles over.

Na retinol, niacinamide, glycolzuur en vitamine B verdient nu ook succinic acid een plekje op jouw plank.

Succinic acid is het opkomende skincare ingrediënt dat acne blijkt te verhelpen

Zal er dan eindelijk een oplossing voor acne zijn?

Wat is succinic acid?

Succinic acid, in het Nederlands ook wel barnsteenzuur, is een natuurlijk voorkomende verbinding die vaak voorkomt in barnsteen of suikerriet – én ook in het menselijk lichaam zelf. Recentelijk hebben biotechnologische farmaceauten een synthetische versie van barnsteenzuur geproduceerd, waardoor het gemakkelijker beschikbaar, goedkoper en duurzamer is geworden.

Wat doet het voor je huid?

Het zuur heeft flink wat eigenschappen die de huid opknappen. Het blaast je huidcellen nieuw leven is, waardoor je alghele celfunctie een boost krijgt. Ook is aangetoond dat het belangrijke antioxiderende eigenschappen heeft, wat betekent dat het celschade tegengaat die wordt veroorzaakt door oxidatieve stress als gevolg van bijvoorbeeld vervuiling en blootstelling aan UV-straling.

En het belangrijkste voordeel: het werkt als een antimicrobieel middel, wat betekent dat het de bacteriën op de huid onder controle houdt. Dat zorgt ervoor dat onzuiverheden minder snel ontstaan. Oftewel, het is een powerhouse tegen acne.

Voor welke huid is het geschikt?

Als jij veel last hebt van acne of onzuiverheden, dan is succinic acid het perfecte ingrediënt voor jou. Het is ook goed om het ingrediënt in je regime te verwerken als je veel wordt blootgesteld aan vervuiling, roken of andere bronnen van oxidatieve stress.

Hoe gebruik je barnsteenzuur?

Het zuur heeft even de tijd nodig om z’n werk te doen, daarom vind je het vooral in leave-on producten. Ofwel, zoek een serum dat barnsteenzuur bevat, of een gerichte behandeling voor oneffenheden, en breng het aan op een gereinigde en droge huid.

Producten met succinic acid

We helpen je graag aan de perfecte routine, daarom zetten we alvast wat fijne producten met succinic acid op een rij.

The Inkey List Succinic Acid Treatment – €10,99

In dit serum van The Inkey List zit 2% succinic acid, waardoor het niet alleen onzuiverheden aanpakt, maar ook een licht exfolierende werking heeft.

Barbara Sturm The Ultimate Stinky Pimple Treatment – €30

Door de naam klinkt dit product niet zo aantrekkelijk, maar is echt het proberen waard. Het voorkomt niet alleen het ontstaan van onzuiverheden, maar verzacht ook de onzuiverheden die er al zijn.

Zelens Hyaluron Intense Hydro-Plumping Serum – €90

Niet de meest goedkope optie, maar wel een alleskunner. Dit geavanceerde serum van Zelens bevat niet alleen barnsteenzuur, maar ook hyaluronzuur en Kaempferol.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.