Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 6 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de voordelen van ‘s middags sporten (in plaats van ‘s avonds laat)

Sommige mensen trekken voor dag en dauw hun hardloopschoenen aan terwijl andere ‘s avonds laat pas in de sportschool te vinden zijn. De tijd van sporten kan bepalend zijn voor je prestaties – en daarom vertellen we je vandaag de voordelen van ‘s middags sporten.

Het advies van onze minister president luidt nog steeds ‘werk zo veel mogelijk vanuit huis’. Met het thuiswerken zijn er veel nieuwe mogelijkheden gekomen, zoals sporten in de pauze van je werk. En nu blijkt dat ‘s middags sporten ook nog eens verschillende voordelen met zich meebrengt.

Komt het voor jou toch echt beter uit om die sportsessie direct na het avondeten in te plannen, omdat het niet uitkomt met je werkzaamheden of simpelweg omdat je niet thuis kúnt werken? No problemo, er is gelukkig niets fout aan en uiteindelijk komt het allemaal neer op persoonlijke voorkeur. ‘s Middags sporten is dan ook niet beter dan in de avond, maar er kleven wel een paar fijne voordelen aan.

Dit zijn de voordelen van ‘s middags sporten

Je valt ‘s avonds beter in slaap

Als jij ‘s avonds om 20:00 in de sportschool staat, de de kans groot dat jij ‘s avonds door de hype niet kunt slapen. Natuurlijk maak je jouw lichaam door te sporten moe, maar jouw hersenen staan na beweging helemaal ‘aan’ en daardoor wordt in slaap vallen ineens een stuk lastiger.

Als jij ‘s middags tijd maakt om te sporten, dan is jouw lichaam ‘s avonds óók moe en is die hype door de endorfines die vrijkomen met sporten alweer afgezwakt.

Vaak moe? Dat kan komen door deze 6 slechte slaapgewoontes

Er komt minder snel iets tussen

Met jezelf de afspraak maken om ‘s avonds te sporten is leuk, maar laten we eerlijk zijn: de kans is groter dat je kies voor een avondje gin tonics drinken met je vriendinnen en dat bezoekje aan de sportschool links laat liggen. Als je ‘s middags al gesport hebt, kan je ‘s avonds leuke dingen doen zonder jouw sportschema daarvoor om te hoeven gooien.

Je hoeft niet te sporten op een volle maag

Is jouw buik altijd zo opgeblazen na het eten? Je bent niet de enige – een opgeblazen buik komt heel vaak voor en het laatste waar we dan aan moeten denken, is meteen sporten. Als je jouw workout ‘s middags al gedaan hebt, dan heb je minder snel last van een opgeblazen buik omdat de lunch vaak lichter valt dan het avondeten. Mooi meegenomen dus.

Je bent sterker

Mooi meegenomen als je aan krachttraining doet: volgens onderzoek ben je het sterkst tussen 14:00 en 18:00. Het blijkt namelijk dat je rond die tijd de meeste hormonen aanmaakt die goed zijn voor spiergroei, onder andere testosteron (ja, ook bij vrouwen!). Als spiergroei jouw doel is, dan is het dus zeker aan te raden om ‘s middags naar de sportschool te gaan.

Pak die yogamat er maar bij want dit zijn de voordelen van yoga

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.