Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 20 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

New kids in town: deze 7 parels van restaurants zijn pas geopend in Amsterdam

Nu de lente voor de deur staat vinden we het extra leuk om nieuwe terrassen en horecazaken op te zoeken. In onze hoofdstad opent iedere week wel een nieuwe zaak haar deuren. Omdat het zo lastig bij te houden is, hebben wij hier een overzicht van alle nieuwe restaurants in Amsterdam.

Nieuwe hotspots zijn geboren.

7x nieuwe restaurants in Amsterdam

Bij deze nieuwe zaken wil je binnenkort een hapje eten.

La Parole, Amsterdam Oud-West

Wat in Oud-West voor langere tijd mistte was een Frans-georiënteerde bistro, met van die loeihete heaters aan de gevel – helemaal op z’n Parijs. Nou, dankzij La Parole is er nu zo’n Franse hotspot in Oud-West. Voor escargots, steak tartare of een lekkere St. Germain Spritz ben je hier aan het juiste adres.

Kwakersstraat 24, Amsterdam

De Willem, Amsterdam Centrum/West

In de iconische witte poort van het Haarlemmerplein vindt je sinds kort De Willem. Een restaurant/café/wijnbar waar je seizoensgebonden eet. Ze zijn nu weer even dicht om de laatste puntjes op de i te zetten, maar zodra de deuren weer openen wil je hier een reservering maken.

Haarlemmerplein 58, Amsterdam

Daalder Atelier, Jordaan

Topchef Dennis Huwae opent zijn tweede zaak in Amterdam, namelijk Daalder Atelier. Met Daalder verhuisde hij vorig jaar naar aan statig pand naast Het Sieraad, maar voor wie de intimiteit wil opzoeken in de Jordaan, is er nu Daalder Atelier. De kwaliteit en creativiteit die je van Daalder gewend bent vind je hier ook, alleen in een iets speelser jasje.

In Daalder Atelier neemt de chef de ruimte om onophoudelijk te experimenteren met nieuwe smaken, combinaties en recepturen. Waar dat normaal gesproken achter de schermen verloopt, krijgen gasten nu de kans om te proeven van dat proces.

Lindengracht 90, Amsterdam

Bar Bellini, De Pijp

Met een knallend feest opende Bar Bellini vorige week haar deuren aan de bruisende Ferdinand Bolstraat. De Pijp is daarmee een parel rijker, waar je vers Italiaans eet en natuurlijk de lekkerste cocktails drinkt.

Ferdinand Bolstraat 17, Amsterdam

Verlan, Grachtengordel

Restaurant Verlan aan de Prinsengracht was vanaf moment één een schot in de roos. Heel TikTok stond vol met de prachtige aesthetics van deze zaak, maar ook het eten ziet er veel belovend uit. Verlan staat bij velen hoog op de must-visit-list.

Prinsengracht 381, Amsterdam

Buurtcafé De Tros, Amsterdam-Oost

De nieuwste hit in Amsterdam-Oost is zonder twijfel De Tros. In deze gezellige zaak ben je aan het juiste adres voor een heerlijk wijntje en een gerecht dat met liefde is gemaakt. Pas geopend, maar nu al een favoriet.

Linnaeusstraat 63H, Amsterdam

Op de radar

Deze parel is nog niet geopend, maar is nu al veelbelovend.

AMI, De Pijp

Op 27 Maart opent AMI in de Pijp: een Frans café met een eigenwijze, artistieke en urban twist. Een Franse uitstraling met een Amsterdams randje – zo zien we het graag.

Eerste van der Helstraat 51, Amsterdam

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.