Anne Smits
Anne Smits Food 11 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Anne’s favoriete recept van deze week: pasta arrabiata

Om het recept van de week even goed in te luiden, begin ik met mijn all time favorite: de klassieke pasta Arrabiata. Dit is een pasta met een pittige tomatensaus die super simpel is om te maken en ook nog eens vega! De liefde voor dit recept is inmiddels ook bij mijn huisgenoot gegroeid, wat betekent dat ik ‘m zeker een paar keer per maand op het menu heb staan. Oh ja, en dit recept is óók nog eens budgetproof. Klik hier voor meer bespaartips voor in de supermarkt.

Hoe je dit recept maakt? Dat lees je hier!

Pasta Arrabiata

Wat heb je nodig?

Duur: 20 minuten

Personen: 2

  • Pastasoort naar keuze, mijn voorkeur gaat naar penne of rigatoni. 100 tot 150 gram per persoon.
  • 1 ui
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • 1/2 tot 1 hele rode peper
  • 1/2 tot 1 blik tomatenblokjes gram (met een heel blik heb je relatief veel saus, but I love it)
  • 1 blikje tomatenpurree 70 gram
  • Zwarte peper
  • Italiaanse kruiden
  • Basilicum (lekker veel!)
  • Parmezaanse kaas
  • Optie: Arrabiata pesto
  • Optie: een broodje om heerlijk in de olijfolie te dippen

Hoe maak je dit overheerlijke recept?

  1. Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg een beetje zout toe aan het water, zodat de pasta niet aan elkaar gaat kleven. Kook de pasta volgens de beschrijving.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper fijn.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Voeg een minuutje later ook de knoflook en de rode peper toe.
  4. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe aan de pan en roer alles goed door.
  5. Snijd een handje basilucm fijn en voeg samen met de Italiaanse kruiden en wat gemalen zwarte peper toe aan de pan.
  6. Prak de tomatenblokjes in de pan fijn met een vork zodat de saus wat gladder wordt.
  7. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en roer goed door. Laat de saus voor 5 minuten op laag vuur staan.
  8. Als de saus niet pittig genoeg is kan je nog wat extra rode peper of chilivlokken toevoegen.
  9. Optioneel: Voeg een theelepel arrabiata pesto toe aan de saus.
  10. Als de pasta bijna gaargekookt is, voeg je een schep van het pastawater toe aan de saus.
  11. Giet de pasta af en roer de pasta door de saus.
  12. Rasp de parmezaanse kaas en strooi samen met wat basilicum over de pasta.

 

Tip: In een pasta Arrabiata hoort buiten tomaat geen groenten. Wil je toch wat extra groenten? Snijd een courgette in plakken en gril deze gaar. Bestrooi de courgette vervolgens met wat olijfolie en zout.

Geen zin om te koken? 5 gerechten die je in één handomdraai op tafel tovert

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.