Britta van Aggele
Britta van Aggele Reizen 3 mrt 2023
Leestijd: 6 minuten

Britta ging voor vijf maanden naar Curaçao: ‘Deze stranden moet je absoluut bezoeken’

Op de eerste dag van september 2022 was het eindelijk zover: ik ging voor vijf hele maanden naar Curaçao voor mijn studie. Ik heb ontzettend veel meegemaakt op het eiland, maar ik was natuurlijk zoals elke student ook elk weekend op het strand te vinden. Daarom vertel ik je in deze column welke stranden vooral wel én welke stranden vooral niet de moeite waard zijn.

Mijn favoriete stranden op een rij.

Stranden bezoeken

Als je op Curaçao bent is het natuurlijk logisch dat je strandjes gaat bezoeken. Ik heb in mijn Minorperiode dan ook flink wat stranden bezocht en weet precies waar je wel en niet moet zijn. Want waar zijn de lekkerste strandbedjes te vinden? Op welk strand serveren ze de beste snacks? En op welke stranden kan je gratis liggen of moet je juist wat dieper in je portemonnee tasten?

Na een half jaar te hebben gewoond op Curaçao kan ik je precies vertellen wat de echte do’s en dont’s zijn op het gebied van stranden. Zo weet jij straks precies waar je tijdens jouw vakantie of stage/minor-periode wel en niet moet komen. Ik zet namelijk mijn minst en meest favoriete strandjes voor je op een rij.

Karakter

Hét strand waar je elk weekend gevonden wil worden is Karakter Curaçao. Deze plaats is een paradijs op Curaçao, maar je moet er wel even voor in de auto zitten. Vanaf Mambo is het namelijk ruim 45 minuten rijden voor je op dit strand terechtkomt. Maar geloof me: dit strand is alle moeite waard en ga je zeker meerdere keren bezoeken als je op Curaçao verblijft. Maar pas op! Je moet wel op tijd vertrekken, want veel bezoekers van Karakter zijn op het strand en bij het zwembad te vinden. Het is dus belangrijk dat je op tijd vertrekt als je een goede plek wil bemachtigen.

Karakter heeft namelijk niet alleen een prachtig zwembad én een strand, maar is ook nog eens compleet gratis. Wij waren dan ook bijna elk weekend bij dit stand of het zwembad te vinden. Daarnaast kan je super lekker eten bij Karakter. Dit kan zowel in de verschillende restaurants die op het terrein te vinden zijn of je kan heerlijke broodjes halen bij de lokale bakker.

Kleine en grote knip

Op zoek naar een echt lokaal stand? Dan wil je zeker een bezoekje brengen aan de kleine en grote knip. Deze twee stranden zijn te vinden op het Westpunt van Curaçao. Zet daarom vroeg je wekker en kom mooi op tijd aan. Deze stranden liggen namelijk sneller vol dan je denkt. Vooral de kleine knip is namelijk niet zo groot, maar daardoor ook erg gezellig en intiem.

Britta van Aggele/Kleine knip

Deze twee stranden worden in het weekend ook veel bezocht door lokale Curaçaoënaars. Een goed moment dus om wat extra cultuur van het eiland op te snuiven. Er wordt hier op zondag namelijk veel lokaal eten bereid door bewoners en hier kan je vaak tegen een kleine vergoeden ook zelf van genieten. Echt de moeite waard dus, als je het aan mij vraagt.

Britta van Aggele/Grote knip

Mambo en Jan Thiel

De twee meest bekende stranden op Curaçao zijn Mambo en Jan Thiel. Hier komen dagelijks ontzettend veel toeristen op af. En hoewel het niet mijn favoriete stranden zijn, zijn ze beiden zeker de moeite waard. Ook deze stranden hebben namelijk een prachtige uitstraling en er is genoeg te beleven. Bij deze twee plekken kan je namelijk niet alleen heel de dag lekker liggen, want hier zijn ook de wekelijkse happy hours te vinden (bij Chill, Bonita en Zanzibar).

Britta van Aggele/Jan Thiel

Op zoek naar iets goedkopere strandjes? Dan moet je naar Jan Thiel gaan. Hier kan je bij Koko’s al voor 5 euro per persoon op heerlijke bedjes liggen en zijn bij beach clubs zoals Papagayo de strandbedjes als je geluk hebt zelfs gratis. Op zoek naar heerlijke bedjes die iets meer mogen kosten? Breng dan vooral een bezoekje aan Cabana Beach, Madero Ocean Club en Lions Dive. Hier ga je je zeker heel de dag vermaken!

Playa Porto Mari

Ook een van mijn favoriete stranden op Curaçao is Playa Porto Mari. Het duurde even voordat ik hier kwam, maar ik was direct verliefd. Het strand wordt omringt door helder blauw water en is ook nog eens verrassend groot. Hierdoor hoef je niet als eerste op het strand te staan als je een goed plekje wilt bemachtigen.

Britta van Aggele/Playa Porto Mari

Dit is ook het perfecte strand als je een zonsondergang wilt bekijken. Je kan namelijk bij het restaurant heerlijk eten en daarna weer plaats nemen op een strandbedje om naar de kleurrijke lucht te kijken. Je huurt bij Playa Porto Mari namelijk voor de hele dag een bedje. Gegarandeerd genieten dus. En ben je klaar met op het strand liggen? Bij Playa Porto Mari liggen vaak ook varkens die je kan bekijken.

Britta van Aggele/Playa Porto Mari

Stranden die ik niet aanraad

Gelukkig zijn er op Curaçao ontzettend veel heerlijke strandjes te vinden. Maar toch komt het wel eens voor dat een strand wat tegenvalt. Ook op Curaçao zijn deze stranden te vinden en ik vertel je welke je beter kunt overslaan. Zo is het strand Lagun veel minder mooi qua uitstraling als andere stranden op Curaçao. Ik zou je zeker aanraden om hier een lekker drankje te doen en de vele leguanen die hier rondlopen te bekijken, maar het strand zelf is niet bepaald spectaculair.

Britta van Aggele/Playa Lagun

Daarnaast raadt ik ook het strandje Playa Piskado af. Dit is het strand waar je vaak schildpadden kunt spotten, doordat er een man visresten in het water gooit. En deze schildpadden zie je zeker, maar er zwemmen ook op elk moment meer dan 30 toeristen om de kleine beestjes heen. Hierdoor gaat de magie van het spotten van een schildpad er voor mij flink af. En het strand is daarnaast niet echt bijzonder. Leuk om even langs te gaan, maar zeker niet de moeite waard voor een hele dag.

Stay tuned

Volgende keer vertel ik jullie meer over mijn ervaring met criminaliteit op het eiland. Heb je hier veel last van? Waar moet je voor uitkijken? Daar ben ik in die vijf maanden tijd wel achtergekomen. Dus hou mijn column goed in de gaten!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.