Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 25 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Café Garçon: een knus restaurant dat de sfeer van Parijs naar Amsterdam haalt

Omdat we zo van eten én gezelligheid houden, struinen we Nederland af voor de mooiste horeca-parels. Bij de bestaande, maar ook bij de nieuwe aanwinsten gaan we langs. Afgelopen jaar opende Café Garçon de deuren in Amsterdam Oud-Zuid, waardoor je op de Johannes Verhulststraat nu een klein stukje Parijs vindt.

Ideaal, want soms willen we even proeven van die Parijse sfeer, zonder drie uur in de Thalys te zitten.

Café Garçon: een stukje Parijs in Amsterdam Oud-Zuid

De sfeer van Parijs is moeilijk te evenaren – maar bij Café Garçon komt het érg dicht in de buurt. Alleen de Eiffeltoren in het uitzicht mist nog.

De plek: een ode aan Frankrijk, met Amsterdamse finesse

Als je denkt aan een Parijse bistro, dan denk je aan witte tafellakens, houten stoelen en spiegels waar het menu op geschreven staat. Over alle facetten beschikt het restaurant in Oud-Zuid, maar er is meer. Aan het interieur is een verfijnde, moderne draai gegeven. Het interieur is een ode aan Frankrijk, met de Amsterdamse finesse.

Café Garcon

Maar niet alleen de binnenboel is om door een ringetje te halen. Café Garçon beschikt over één van de meest elegante en comfortabele terrassen van Amsterdam. Waar je op het terras vaak inlevert op comfort, is dat bij Garçon niet het geval. Je waant je even op een Parijs dakterras, maar dan in Amsterdam.

Café Garcon

Het eten: van blini’s met zalm tot steak tatare

Voor de Franse keuken kun je ons wakker maken, daarom was kiezen van de menukaart geen eitje. Alle klassiekers uit de Franse keuken staan op de kaart. Daarnaast vind je wat eigentijdse gerechten en snacks met een Franse twist.

Wij begonnen onze avond buiten in de zon, met een bord blini’s, garnalenkroketjes en uiteraard een St. Germain Spritz. Beter kan het leven niet worden, toch? Toen de zon verdween namen we binnen in de bistro plaats om aan de hoofdgang te beginnen. De porties bij Garcon zijn aan de flinke kant, dus we besloten de steak tartare en de coquilles te delen. Onwijze aanrader.

Café Garcon

De sfeer: waan je even in Parijs

Dit concept staat als een huis: lekker eten, fijne drankjes, aardig (en goed gekleed!) personeel en gezellig interieur. Al deze elementen maken dat er een fijne sfeer bij Café Garçon hangt. Je komt er tot rust na een lange dag werken, maar kijkt tegelijkertijd je ogen uit.

Tip van NSMBL: strijk in de namiddag neer op het terras om zo lang mogelijk van de zon te kunnen genieten. 

Café Garçon

Ook langsgaan bij Café Garçon? Reserveer dan hier je tafel.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.