Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 29 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Cuffing season: de datingtrend van het najaar en waarom Nederlanders er niet aan meedoen

De term cuffing season komt je vast bekend voor. Deze term omschrijft het feit dat singles in het najaar op zoek gaan naar een partner om de koudere maanden mee te spenderen. Het is een wereldwijd fenomeen, waar wij Nederlanders niet aan meedoen en dit is waarom

De Nederlandse singles gaan zonder schaamte alleen naar het kerstdiner.

Al gehoord van ‘beige flags’? Deze nieuwe datingtrend is het broertje van de ‘red flags’

Wat is cuffing season?

Zondag zet Nederland de klok weer een uur achteruit, waarmee de donkere en koude maanden echt zijn aangebroken. Wereldwijd is dit het moment dat veel singles op zoek gaan naar een partner om lekker tegen aan te kruipen, ook wel ‘cuffing season’ genoemd. Het is de tijd van het jaar dat veel shortterm relaties ontstaan en dat veel singles ineens iets minder kieskeurig zijn. Hoe kan dit?

Omdat het serotoninegehalte met de temperatuur meedaalt, voelen mensen zich wat down. Daarom is een nieuwe liefde precies wat je denkt nodig te hebben voor wat levensvreugde.

Daarnaast voelt het najaar romantisch aan. Denk maar eens aan de prachtige winter-scènes van Gossip Girl, waar Serena ieder seizoen weer een andere lover had. Nou, veel vrijgezellen willen ook zo’n liefde om een december to remember mee te hebben. Al is het maar om eens niet alleen aan het kerstdiner te zitten. Of de romance ook standhoudt in het nieuwe jaar? Dat is zorg voor later.

Nederland doet niet mee aan cuffing season

In opdracht van Fruitz werd recent onderzoek gedaan onder 500 single Nederlanders naar hun dategedrag tijdens de koudere maanden. Daaruit bleek dat 77% geen druk voelt om een partner te vinden tijdens de wintermaanden. Wanneer zij een potentiële partner tegen komen, neemt 65% alleen genoegen als iemand volledig voldoet aan diens eisen. Met name Gen-Z is standvastig, bijna driekwart van deze generatie weigert hun eisen bij te stellen.

Dit past ook perfect bij de nuchtere mentalitiet die ons kenmerkt. Het is graag of niet, hè.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.