Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 2 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

‘Date stacking’ is de nieuwe datingtrend voor mensen die weinig tijd hebben

Daten is leuk, maar kan ook veel tijd in beslag nemen. Dus wat doe je als je krap in tijd zit en graag efficiënt te werk gaat? Dan ga je date stacken.

Er zijn het afgelopen jaar al een heleboel datingtrends voorbijgekomen, maar het feest is nog niet klaar.

Wij laten je vandaag kennismaken met ‘date stacking’, de nieuwe (en best toxic) datingtrend voor iedereen die krap in tijd zit en zoveel mogelijk dates heeft.

Date stacking is de nieuwe datingtrend

We kennen allemaal de Sex And The City aflevering wel waarin Charlotte de hele avond back-to-back dates heeft. En we weten ook allemaal hoe slecht dat afliep… Dit fenomeen wordt nu, dik twintig jaar later, in een modern jasje gehesen en date stacking genoemd.

Wat is date stacking?

Het datefenomeen date stacking houdt in dat je meerdere (korte) dates op één avond hebt, om zo de kans van slagen te vergroten. Het is eigenlijk bijna hetzelfde als speeddaten, alleen dan zonder overkoepelende organisator – dat ben jij namelijk zelf.

@thealexisgermanyfox

What is date stacking? #datingcoach #dating101 #datingadviceforwomen #howtodate

♬ original sound – Dating Tips Alexis Germany Fox

Vind jij drie dates op rij wat overweldigend? Dan kan je ze ook verspreiden over één dag. Het voordeel aan deze tactiek is dat je in een korte tijd verschillende mensen leert kennen.

Het advies is wel om dit alleen met eerste dates te doen. Als je dates voor wie je al wat gevoelens hebt, met dates die je pas leert kennen, kan dat voor veel verwarring zorgen. De regel van date stacking is daarom om het alleen met first dates te doen.

De nadelen van date stacking

Klinkt geweldig en efficiënt, toch? Helaas zijn er ook best wat nadelen die je even in gedachten wil nemen voor je aan date stacking begint.

Bedenk dat zenuwen een aanslag zijn op je energieniveau en dat het emotioneel vermoeiend kan zijn om te luisteren naar een vreemdeling. Drie dates op een rij put je helemaal uit – en hoe eerlijk is dat voor jouw laatste date?

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.