Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Food 20 dec 2022
Leestijd: 5 minuten

De lekkerste budget voorgerechten voor de feestdagen

Het leven is nog nooit zo duur geweest. Althans, zo voelt het voor velen op het moment. De energie en gasprijzen schieten door het dak, het ov is onbetaalbaar en bij een kleine boodschap in de supermarkt lijkt het onmogelijk om minder dan €40 kwijt te zijn. De feestdagen komen daardoor voor velen op een financieel onhandig moment. Geen stress: we helpen je graag de winter door.

Als je dit jaar even geen kaviaar en wild kunt serveren: voor een lekker kerstdiner hoef je geen fortuin uit te geven.

Krap bij kas, ruim bij het kerstdiner

Zit je even wat minder ruim bij kas, dan kan het zijn dat de feestdagen zorgen voor een extra uitdaging. Een knappe kerstboom, lieve cadeautjes, feestelijke outfits en de lekkerste gerechten… Goedkoop is het de decembermaand helaas niet. Toch is er natuurlijk voor elk probleem een oplossing en wij helpen je met alle liefde (voor jou én voor eten) aan de meest heerlijke recepten die perfect zijn voor de feestdagen en je ook gewoon met een klein budget kunt maken. Succes gegarandeerd.

Hummus met kakifruit en granaatappel

Dit trio van favorieten spotte we bij onze collega’s van Culy. Het is perfect voor zowel een culinair ontbijt, lunch, voor bij de borrel, als amuse of als een voorgerechtje en hoeft dus helemaal niet moeilijk (of duur) te zijn.

Culy Homemade- Kerst hummus met kaki en granaatappel
Culy

Kruidige boterkaarsen

Romantisch smullen ten top! Chef van der Lecq verrast ons op dagelijkse basis met de lekkerste en meest verrassende recepten. Ook voor de feestdagen laten we ons graag inspireren door deze geniale insta-chef.

Labneh yoghurt balletjes

Geen budget voor een uitgebreide kaasplank voor het kerstdiner? Geen paniek. Met dit gerecht weet je gegarandeerd elke kaasliefhebber te verrassen bij de borrel.

@theculinarycartel

𝗟𝗔𝗕𝗡𝗘𝗛 𝗬𝗢𝗚𝗛𝗨𝗥𝗧 𝗕𝗔𝗟𝗟𝗦 These traditional Middle Eastern labneh yoghurt balls are simple yet pack a punch! The lemon zest adds a zingy, fresh flavour, while the chilli brings the heat to this tangy snack. #vegetarian #foodie #christmasfood #christmasdinner #culinarycartel #theculinarycartel #foodreel #budgetfriendly #eat #budgetfriendly #eat #easyrecipes #tastyfood #foodideas #cheese #christmasrecipe #christmascanape

♬ Aesthetic – Tollan Kim

Pompoenhasselback met kruidenboter

Een feestelijk gerecht dat er reuze ingewikkeld en impressive uitziet, maar stiekem zó eenvoudig is dat iedereen het zou kunnen maken.

Pompoenhasselback met kruidenboter
Allerhande

Spicy poké muffins

Deze sushi-muffins gaan niet voor niets viral op social media. Betaalbaar, knap, makkelijk, reuze lekker en dus een ideaal recept voor de feestdagen.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.