Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Parfum 5 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Feest in een flesje: deze genderneutrale parfums zijn allesbehalve saai

In de wereld van parfum is er veel te beleven. Waar we vroeger bleven bij de populaire geuren van grote modehuizen, zijn er nu veel niche parfumhuizen die de meest interessante geuren creëren. We ruiken niet alleen meer naar bloemen, maar ook naar hout, musk en synthetische ingrediënten. Een fijne ontwikkeling: genderneutrale parfums. Wij zetten onze favorieten op een rij.

Waar veel parfumerieën en mannen- en vrouwensectie hadden, stappen we nu steeds meer af van het idee dat geuren voor één gender zijn.

Onze favoriete genderneutrale parfums

Een olfactieve reis in een flesje.

Perfumer H Ink – €150 (50ml)

Denk schrijvers, bibliotheken en de sfeer van de nacht. Het Engelse parfumhuis Perfumer H liet zich inspireren door de geur van blauwe inkt op wit papier. Klinkt abstract, maar zodra je de geur ruikt snap je het meteen. Noten van  papyrus, vetiver, cederhout, roos en ambroxan wisselen elkaar af in dit unieke parfum.

Skins

SKINS x SALLE PRIVÉE Eau de Parfum – €220 (100ml)

Amsterdams parfumhuis Salle Privée sloeg de handen ineen met Skins om een levendige en Skins-achtige geur te ontwikkelen. Met succes, want de geur is na enkele maanden al een bestseller. Het guaiac hout vormde de perfecte basis, samen met de houtachtige tonen van papyrus. De sprankelende topnoten van bergamot en roze peper geven je direct een boost van blijdschap.

Skins

Le Labo Rose 31 – €180 (50ml)

Wie zegt dat rozen typisch vrouwelijk zijn. Per cultuur is de genderindicatie van roos verschillende. Zo is Turkse roos in Turkije bijvoorbeeld een typisch mannen-ingrediënt. Le Labo weet de roos op moderne wijze te interpreteren in Roos 31. Fun fact: de getallen achter de Le Labo-geuren staan voor het aantal ingrediënten die zijn gebruikt in de parfums.

De Bijenkorf

Jo Malone Wood Sage & Sea Salt Cologne – €90 (50ml)

Er zijn een heleboel Jo Malone geuren om uit te kiezen als je op zoek bent naar een uniseks en genderneutrale parfums, of het nu fruitig of houtachtig is. De Wood Sage & Sea Salt is een aardse optie met noten van ambrette zaden, zeezout en salie. Wij zijn fan.

De Bijenkorf

Juliette Has a Gun Musc Invisible – €125 (100ml)

De geur van musk laat zich het best omschrijven als ‘poederig’. Die geur wordt vaak in verband gebracht met Old Hollywood Glamour, maar deze geur van Juliette Has a Hun is allesbehalve dat. De zachte geur is comfortabel, uniek en bovenal genderloos.

De Bijenkorf

Maison Crivelli Lys Solaberg – €185 (100ml)

Als je houdt van bloemengeuren, maar ook van een stoer randje, dan is Lys Solaberg perfect voor jou. . De rokerige en parelmoerachtige facetten van lelie contrasteren met een vochtig, amber duo. Met reden een van onze favoriete niche geuren.

Skins

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.