Emma Toussain
Emma Toussain Reizen 13 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze kerk is omgetoverd tot een prachtig modern én sfeervol hotel en wij mochten daar een nachtje slapen

Een weekendje weg in eigen land? Kijk dan zeker naar Heavens Hotel in Hoorn. Dit 4-sterren hotel is gevestigd in de Grote Kerk in Hoorn, dat vorig jaar is omgetoverd tot luxe boetiekhotel. Er zit een steengoed restaurant, The Saint Food & Wine, op de begane grond van het hotel waar je zo kunt aanschuiven en dat kunnen wij weten, want wij mochten alles uittesten. Lucky us.

We hebben natuurlijk ook alles vastgelegd op camera.

Heavens Hoorn

Het hotel in Hoorn is een rijksmonument uit 1883 (!) met de hoge plafonds, vloeren van marmer en trappen met klassieke leuning maar dan met moderne twist, precies zoals je zou verwachten. De kamers zijn prachtig en zijn ingericht met zachte materialen en warme kleuren, waardoor het een onzettend sfeervolle kamer wordt. Ook heeft elke kamer pilaren en siermetselwerk, waardoor je ook écht het idee hebt in een oude kerk te slapen. Het hotel heeft in totaal 43 kamers, waarvan 15 suites, variërend van 20 tot 39 m2. Je kunt dus met je geliefde overnachten, maar als je met een gezin komt is ‘t ook geen probleem.

Op de gangen vind je glas in lood en prachtige details, waardoor je niet kan vergeten dat je in een oude kerk staat. Wij waren in elk geval met stomheid geslagen toen we de inrichtig zagen. Knap, om zo’n locatie zó ontzettend gezellig en sfeervol te maken. Maar.. het is goed gelukt. Het hotel is nog geen jaar geopend, maar nu al een groot succes.

Klik vooral even op de foto’s zelf voor een groter beeld.

Onderin het hotel vind je The Saint Food & Wine. Het restaurant kookt volgens Franse traditie met een West-Friese twist, wel zo leuk als je een paar dagen in Hoorn verblijft. De chefs, onder leiding van Christian Hooiveld, nemen je mee op culinaire ontdekkingsreis door West-Friesland en maken gebruik van smaken en producten uit de streek om steeds opnieuw te verrassen. Ook leuk: de wijnen uit van de lokale wijnwinkel – helemaal op advies van de eigenaar. Mocht Hoorn nog niet zo hoog op je bucketlist staan dan moet daar nu verandering in komen, want ‘t is een echte ervaring.

Onze ervaring

Het is natuurlijk al bijzonder om op zo’n locatie te overnachten, maar het hotel heeft wel onze verwachtingen. Niet alleen door de looks, maar alles is ook tot in de puntjes verzorgd. Hoorn zelf is niet zo heel erg groot, maar de locatie is wel zo centraal dat je binnen 2 minuten op hét plein bent waar alle terrasjes zijn. Verder is het een hele leuke stad om doorheen te wandelen. Er is ook een winkelstraat, dus je kunt zelfs nog even lekker shoppen. Groot is ‘t allemaal niet, maar dat is ook juist wel weer charmant.

Even terug naar het hotel, want de suite waarin wij verbleven had zelfs een bad in de kamer, zo’n losstaande waar je na het avondeten nog even kan uitbuiken met een wijntje. Raad eens wat wij hebben gedaan? Juist, precies dat. En dan ook nog even over het eten.. hoe lekker is het dat je gewoon in je eigen hotel kan genieten van goed eten? The Saint Food & Wine heeft een Chef’s Menu maar je kunt ook gewoon à la carte bestellen. Je kan natuurlijk ook in het restaurant eten zonder hotelreservering, dus mocht je een keertje in Hoorn zijn weet dat je ook gewoon hier kunt eten.

Klik vooral even op de foto’s zelf voor een groter beeld.

Je kunt er ook voor kiezen om bijpassende wijnen bij de gangen te doen en dat is wat ons betreft een aanrader. Wijn is altijd een goed idee, maar met eten wordt het nét nog een stukje lekkerder.. sluit ‘m af met een passende dessertwijn en jij kunt content naar bed.

Mocht je zelf geïnteresseerd zijn neem dan even een kijkje op de website van Heavens Hotel. Perfect voor een kleine getaway met je lover.

5 tips om zo snel mogelijk een vakantie bij elkaar te sparen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.