Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Events 23 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Het leukste uitje van dit weekend: Amsterdam Wine Festival

Run don’t walk want Amsterdam Wine Festival is terug. En wel dít weekend. Het gehele oogstfeest is al bijna uitverkocht, dus mocht je nog zin hebben in een bourgondische dag of avond nippen en happen, haast je dan naar de ticketshop.

Het glas is zéker halfvol bij AFW dit jaar.

Alle smaken van het Zuidelijk halfrond

Bij het Amsterdam Wine Festival zijn meer dan 300 verschillende wijnen te proeven. Niks niet gepeperd en prominent. Nee, de wijnen zijn al verkrijgbaar vanaf €3 per glas. Je raadt het al, daar zeggen wij geen nee tegen. Maar er is nog véél meer te vinden bij AWF. Het Westergasterrein wordt van 23 tot en met 26 maart omgetoverd tot een waar paradijs voor fijnproevers, vol cultuur, wijn en eten. Om kennis te maken met de smaken van het Zuidelijk halfrond. Elke wijnstreek heeft zijn eigen area waardoor je kennis kunt maken met de smaken uit elk land – van Argentinië, Chili, Peru tot Australië, Nieuw-Zeeland, Uruguay en Brazilië.

Reuze educatief fijnproeven

Extra leuk is dat het festival niet alleen geschikt is voor wijnkenners. Als we even heel eerlijk zijn weten wij the bare minimum over wijn. Ja – we weten heus wat we lekker vinden en hebben een aantal go-to versies van de druivensap die we bijna altijd kopen en bestellen. Maar échte kennis? Die kan nog flink bijgespijkerd worden. Tijdens het festival zullen tussen 16:00 en 18:00 elke dag verschillende educatieve wine talks en masterclasses van professionals plaatsvinden. Zo leer ook jij eindelijk wat terroir betekent en wat er in de wijnwereld wordt verstaan onder de ‘Nieuwe Wereld’. Iets te diep in het glaasje gekeken en geen behoefte meer om naar intelligente talks te luisteren? Waag dan een poging bij het Nederlands Kampioenschap Druivenstampen, maak een dansje bij de DJ of live band en proost erop los.

Een gratis souvenirtje voor in de glazenkast

Verander jij stiekem wel eens in een grijpgrage kleptomaan na een aantal drankjes en vind je het dan ook vaak een goed idee om een wijnglas als souvenir mee naar huis te nemen? Dan mag een echt AWF glas niet uit jouw verzameling ontbreken. Bij binnenkomst ontvang je jouw eigen AWF-glas die je lekker mee naar huis mag nemen. Cheers!

Wij bezochten wijngaard De Amsteltuin en het is de perfecte plek voor een relaxte date

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.