Lara Steenvoorden
Lara Steenvoorden Bizarre Bekentenis 1 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Jimma (28): ‘Mijn vrienden noemen me aseksueel achter mijn rug om’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een bekentenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnen-irritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Jimma* (28) haar verhaal.

De vriendinnen van Jimma praten elkaar bij elke samenkomst bij over hun datinglife. Ook praten ze graag (en expliet) over seks. Jimma gaat hier niet in mee en ze merkt dat dit een wig drijft tussen haar en haar vriendinnen. 

Hi Jimma, leuke naam. Wil je vertellen waar je mee zit?

“Nou, ik ken mijn vriendinnen al sinds de middelbare school en we delen altijd alles met elkaar. We zijn inmiddels 28 en de meesten van ons hebben een relatie of zijn druk aan het daten. Mijn vriendinnen bespreken echt álles met elkaar. Er blijft geen detail onbesproken, zelfs niet over een vrijpartij. En ik? Ik vind dat lastig en doe dat liever niet.”

Wat is precies het probleem met je vriendinnen?

“Ik merk dat ze het stom vinden dat ik niet meepraat. Als ze mij vragen stellen over mijn dating- en seksleven, dan probeer ik er eigenlijk altijd een beetje omheen te praten. Soms noemen ze me met een grap ‘aseksueel’ en dat vind ik echt verschrikkelijk pijnlijk.”

Bij vriendinnen mag je toch gewoon jezelf zijn?

“Ik weet niet of dat in ons geval zo is. Laatst hoorde ik via-via dat ze mij buiten de groep om ook aseksueel noemen. Weliswaar met een grap, maar het steekt mij enorm dat mijn vriendinnen dit woord voor mij gebruiken. Ik heb gewoon niet de behoefte om elk aspect van mijn leven te bespreken met hen. Ik roep wel wanneer ik daar behoefte aan heb.”

Kun je dit niet aankaarten?

“Die ruimte is er niet. Althans, zo ervaar ik dat. Niet iedereen heeft er behoefte aan om zo open alles te bespreken. Dat doen en deden wij thuis eigenlijk ook niet. En geloof me, ik kijk ook naar mannen en heb zo nu en dan een date. Er zit alleen nog steeds niemand bij waar ik over wíl praten. Tot die tijd moeten ze geduld hebben, maar ik vraag me af of onze vriendschap dat gaat halen.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

*De echte naam is bekend bij de redactie.

Reva (32): ‘Ik ben zwanger van een scharrel en durf het hem niet te vertellen’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.