Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Celebrity 22 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Kim Kardashian ligt onder vuur om zonnebank in kantoor: dit is de medische reden dat ze ‘m gebruikt

Dat Kim Kardashian is in het meesteren van TikTok-trends, dat weten we. Dat deze video’s vaak bakken kritiek krijgen, weten we ook. Dit keer is het weer raak, want in een recente video showde Kim haar zonnebank. En sterker nog: deze stond in haar kantoor.

Je begrijpt, daar had het internet een felle mening over. Nu laat Kim weten waarom zij nog gebruikt maakt van het omstreden apparaat.

Kim Kardashian heeft een zonnebank in haar kantoor

Als je de afgelopen dagen op TikTok hebt gezeten, dan heb Kims office tour waarschijnlijk al voorbij zien komen. Ze haakte aan op een recente trend en liet tegelijkertijd haar kantoor zien. En dat is geen grijze kantoortuin, zoals we die gewend zijn. Kim heeft namelijk een mannequin met haar maten, een 3D-model van haar brein en een zonnebank in haar kantoor. En om dat laatste was nogal wat ophef.

@kimkardashian

♬ original sound – Kim Kardashian

Kritiek op TikTok

Hoewel de zonnebank je een gebronsd kleurtje geeft, weten we ook dat bakken onder dit apparaat allesbehalve gezond is. Zo kan de huid door teveel UV-straling verbranden en kan je hierdoor op langere termijn huidkanker krijgen. Iemand die voor haar 30ste regelmatig onder de zonnebank gaat, heeft een 75% hoger risico op melanoom, de dodelijkste variant van huidkanker. Een flink risico, dus.

De fans van Kim Kardashian vinden dat zij het gebruik van de zonnebank normaliseert met deze video. “Are tanning beds safe again??????” schreef iemand onder de TikTok. En ook het Amerikaanse Allure Magazine uitte hun onvrede.

Kim Kardashian verdedigt haar keuze

Dat zonnebanken ongezond zijn, dat weer Kim Kardashian zelf ook wel. Ze reageert op het bericht van Allure met een uitleg. ”I have psoriasis and it really helps when it’s bad. But I don’t use it too often” schrijft de realityster.

Deze reactie verdeelt het internet in twee groepen. De ene heeft begrip en de ander vindt dat dit geen excuus voor het normaliseren van zonnebanken.

Kim Kardashian en Hailey Bieber zijn het erover eens: 2024 wordt het jaar van de leggings met hakken

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.