Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 16 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Alles over nieuw seizoen Gooische Vrouwen: releasedatum, cast en het verhaal

In november 2023 kwam het geweldige nieuws naar buiten dat hitserie Gooische Vrouwen terugkeert op tv. En dat is goed, want na een stop van dertien jaar, krijgen we eindelijk meer Cheryl, Claire, Roelien en Anouk. Maar wie doen er nog meer mee? En wanneer komt de show online?

2024 is het jaar dat de dames uit het Gooi hun langverwachte comeback maken. Alhoewel, op onverwachte wijze werd Roelien Grootheze dit jaar al eerder een stijlicoon genoemd – en dat had alles te maken met de terugkeer van de bootschoen.

Nieuw seizoen Gooische Vrouwen in de maak

Eind dit jaar komen de makers bij ons terug met een nieuw seizoen Gooische Vrouwen, dat officieel het zesde seizoen in de reeks is. “In samenwerking met Videoland wordt er gewerkt aan een nieuw seizoen van de hitserie Gooische Vrouwen, naar een idee van Linda de Mol en geregisseerd door Will Koopman” liet Talpa eerder weten.

Nieuw seizoen Gooische Vrouwen
ANP

Wat is het verhaal van Gooische Vrouwen seizoen 6?

Tussen het laatste seizoen en het nieuwe seizoen zit dertien jaar. Wat spannend is, want we gaan de dames nu zien in een totaal andere levensfase. Een voorbeeld hiervan is And Just Like That, de spin-off van Sex and the City, die de dames ook in een oudere leeftijd toont. Deze serie was dan ook de inspiratie voor Linda de Mol om Gooische vrouwen weer op te pakken. “Toen realiseerde ik me hoe ik het gemist had. De ongedwongen lol, de vriendschap, het verzamelen van Gooische verhalen, het huilen van het lachen op de set, de geweldige acteurs en hoe leuk het was dat kijkers er zo van genoten” aldus Linda.

Een duidelijke verhaallijn is er nog niet. Aan de uitspraken van castleden kunnen we opmaken dat de dames weer met allerlei Gooische praktijken bezig zijn, en ook voor decadente uitdagingen komen te staan. Volgens regisseur Will Koopman komt het ”oude gevoel weer helemaal terug.”

Nieuw seizoen Gooische Vrouwen
TALPA

Wie zit in de cast van het nieuwe seizoen Gooische Vrouwen?

Al snel werd duidelijk dat de vier grote personages terugkeren: Cheryl, Anouk, Roelien en Claire. Zonder hen is Gooische Vrouwen ook niet wat het was. Maar niet alleen zij waren enthousiast, bijna de gehele cast van het afgelopen seizoen zien we terug.

Ook Peter Paul Muller (Martin Morero), Beppie Melissen (Tante Cor), Derek de Lint (Dokter Rossi) en Alex Klaasen (Yari) zijn weer van de partij. En dat doet ons goed, want het zijn bij Gooische Vrouwen toch ook deze personages die de serie maken tot wat het is. Beppie Melissen gaf eerder in de NTR-podcast Kunsstof al aan dat als er ooit een vervolg zou komen, zij dat heel leuk zou vinden. En nu is het moment eindelijk hier.

Nieuw seizoen Gooische Vrouwen
ANP

Of Vlinder, Tom, Evert en Dirk terug te zien zijn, is nog onbekend. Toch schreef Linda de Mol op LINDA dat ”echt iedereen weer meedoet”, dus de kans is aanwezig dat ook zij in de serie te bewonderen zijn.

Wanneer is het nieuwe seizoen Gooische Vrouwen te zien?

Dat seizoen 6 van Gooische Vrouwen eind 2024 te zien zou zijn, dat was al bekend. Maar wanneer precies dan? Alex Klaasen, die Yari speelt, verklapte aan RTL Boulevard al wanneer de opnames beginnen. “Ik ga vanaf mei, juni, draaien met Gooische Vrouwen“ zegt Alex.

Regisseur Wil Koopman schat de releasedatum halverwege oktober. Dat valt alles mee! De precieze datum laat nog even op zich wachten. Maar voor nu houden wij ons vast aan half oktober. Het nieuwe seizoen Gooische Vrouwen zal bestaan uit acht afleveringen en zal te zien zijn op SBS6 en Videoland.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.