Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Love & Life 20 jun 2023
Leestijd: 1 minuut

Phubbing is de dategewoonte waar we massaal vanaf willen

Ooit gehoord van phubbing? Waarschijnlijk heb je er al eens mee te maken gehad of heb jij je er zelf schuldig aangemaakt. Phubbing is dé dategewoonte van de 21ste eeuw – en wel een waar veel van ons erg geïrriteerd van raken.

Wat is Phubbing?

De term phubbing wordt gebruikt voor op de mobiel zitten tijdens een date. Dit is zeker een afknapper voor veel mensen. Waarschijnlijk hebben we het allemaal  eens meegemaakt. Vooral wanneer je met elkaar aan het borrelen of uiteten bent is het vaak frustrerend om tegen iemand aan te praten die constant op zijn of haar mobiel zit.

Het beschadigt relaties

Naast dat het frustrerend is om met iemand een gesprek te voeren die alleen maar op zijn of haar mobiel zit, kan het ook een relatie behoorlijk beschadigen. Het wordt vaak in verband gebracht met relatie-ontevredenheid. Daarnaast kan het ook een gevoel van vertrouwen in elkaar schenden, iets wat je in een relatie juist op hoort te bouwen. Er kan zo in het ergste geval een gevoel van onveiligheid ontstaan en dat is het laatste wat je wilt in een relatie.

Wat kun je eraan doen

Het belangrijkste is om grenzen af te spreken. Spreek bijvoorbeeld af om mobiele telefoons in een andere kamer te leggen of op te bergen wanneer jullie wat quality time met elkaar spenderen. Wanneer onze mobiele telefoons niet in handbereik zijn, hebben we vaak minder de neiging om ‘m te checken. Door geen mobiel in handbereik te hebben kunnen jullie je helemaal focussen op de gesprekken die jullie voeren. Ook kan het soms helpen om in de avond een tijd af te spreken vanaf wanneer jullie beide niet meer op de mobiel zitten. Door deze afspraken kun je phubbing ontwijken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.