Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 23 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Probeer je een relatie te forceren die er eigenlijk niet is? Dit zijn 6 tekenen dat je beter los kan laten

Een relatie moet van twee kanten komen, dat is wat we altijd horen. Toch is een onevenwichtige relatie van buitenaf makkelijker te spotten dan wanneer je er zelf in zit. Heb jij het gevoel dat je een relatie forceert? Dan zijn dit de zes signalen dat je beter los kunt laten.

Time to let go.

Probeer je een relatie te forceren die er eigenlijk niet is? Dit zijn 6 tekenen dat je beter los kan laten

Soms is het wel mooi geweest, het is alleen het moeilijk om dat moment te herkennen.

1. Jij geeft duidelijk meer om de ander, dan andersom

Ben jij degene die veel meer geeft in de relatie? Dan is het tijd om eens uit te zoomen op de situatie. Krijg je de aandacht, de interesse en de liefde die jij geeft amper terug? Dan is dat een teken van een onevenwichtige relatie.

2. Je wil de relatie meer dan de persoon

Laten we eerlijk zijn, wij vrouwen zijn een kei in het romantiseren van situaties. Soms maak je alles in je hoofd zo rooskleurig, dat je ever vergeet dat het in werkelijk niet zo is. Als jij meer vasthoudt aan de relatie, dan aan het gevoel voor de persoon, dan weet je stiekem dat er iets mis is.

3. Je bent te zelfbewust in het bijzijn van de ander

In de ideale wereld kan je bij jouw significant other helemaal jezelf zijn. Als jij merkt dat je erg zelfbewust bent op het moment dat je samen bent met jouw lover, dan kan dat een signaal zijn. Als je het gevoel hebt dat je na lange tijd nog steeds op je woorden en acties let, dan is de basis misschien niet zoals ‘ie hoort te zijn.

4. Jullie praten je ruzies niet uit

Sommigen stellen kunnen als geen ander ruzie maken en het vervolgens weer goedmaken, maar er zijn ook stellen die niet over ruzies heenkomen. Agree to disagree moet kunnen, maar als je niet over onenigheid komt, dan wordt relatie steeds getroebleerder.

5. Je hoopt dat de ander verandert

Wachten tot dat iemand verandert, is hetzelfde als wachten op een wonder. Natuurlijk kan je in een relatie best concessies doen, maar als je van jouw lover een ander persoon wil maken, dan is het beter op zoek te gaan naar een ander persoon.

6. Er zit meer passie in jullie PDA dan in wanneer jullie alleen zijn

Kunnen jullie in het openbaar niet van elkaar afblijven, maar is het ineens best awkward als jullie met z’n tweeën zijn? That’s a red flag. 

Ga jij door een vervelende break-up? Zó kom je daar het snelste overheen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.