Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Festivals 28 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Reinier Zonneveld brengt gesloten club ‘De Marktkantine’ terug op zijn festival

Reinier Zonneveld staat bekend als een van de grootste techno-dj’s die ons land kent. Wat zeggen we? Die Europa kent. Voordat hij de grote podia van festivals als Awakenings en Tomorrowland betrad (en komende zomer ook Coachella), draaide hij in de Amsterdamse club ‘De Marktkantine’. Tijdens zijn festival op 17 augustus brengt hij de geliefde club weer even tot leven.

Na een periode van acht jaar, sloot De Marktkantine in juni 2022 haar deuren. Het iconische pand op de Jan van Galenstraat was jarenlang de uitvalsbasis van veel clubbers, binnen en buiten Amsterdam. De plek wordt gemist. Maar speciaal voor iedereen die de club mist, brengt Reinier Zonneveld ‘m weer even tot leven op 17 augustus. Als ode aan de plek waar het voor hem allemaal begon.

Reinier Zonneveld lanceert vernieuwde versie van eigen festival

Op het R² Festival van Reinier zijn acht stages te vinden, waarvan er zeven daarvan worden gehost door toonaangevende instituten, labels en clubs in de dancescene. Al deze organisaties samen vormen de rode draad door de carriere van Reinier. Een daarvan is De Marktkantine, waar hij met zijn eigen label Filth On Acid vaak clubnachten hostte. Ook stond hij er op die avonden zelf urenlang achter de decks, te experimenteren en records te verbreken. Over deze all nighters werd nog lang nagesproken.

De zes andere stagehosts zijn The Beginning – een ode aan de illegale rave movement; STOOR, een audiovisuele ervaring, gecreëerd door techno icoon Speedy J; Filth On Acid, Reinier’s eigen label; Kompass Klub, de legendarische techno club in België; Amnesia Pyramid, die de ibiza experience naar Nederlandse bodem brengt; en Unreal, dé thuisbasis van donkere en heftigere technoklanken. 

AI als dj

Op het festival debuteert Reinier Zonneveld zijn speciaal ontwikkelde AI-model, R². Het AI-model, getraind met meer dan 2000 uur originele muziek van Reinier Zonneveld en opnames van meer dan 1000 liveshows uit Reiniers carrière, gaat op de mainstage b2b spelen met zijn menselijke tegenhanger.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.