Lara Steenvoorden
Lara Steenvoorden Bizarre Bekentenis 20 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Reva (32): ‘Ik ben zwanger van een scharrel en durf het hem niet te vertellen’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een bekentenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Reva (32) haar verhaal: ze is ongepland zwanger.

Vandaag lees je het verhaal van Reva* (32), die inmiddels 29 weken zwanger is van een scharrel.

Hi Reva, kan je iets meer vertellen over jouw situatie?

“Als je naar me kijkt, weet je genoeg. Zwanger, bijna 30 weken. De vader is een man waar ik ongeveer drie maanden mee heb gescharreld. We leerden elkaar kennen in de kroeg en vrij snel had ik wel door dat er niet meer in zat dan een seksuele romance. Ik heb het op een gegeven moment afgekapt en een aantal weken later kwam ik erachter dat ik zwanger was. Ik wist meteen dat ik het wilde houden.”

Hoe reageerde hij daarop?

“Hij weet het niet. Als ik dat zo hardop uitspreek, voel ik me weer heel schuldig. Hij heeft me tijdens onze ‘dates’ vaker gezegd dat hij nooit van plan is vader te worden. Hij wil het écht niet. Ook wil hij liever geen relatie, omdat hij graag vrij is en zich aan niets of niemand wil binden. Hoe zeg je dan dat hij toch een kind krijgt? Met een vrouw waar hij nooit iets van wilde, behalve af en toe een goede vrijpartij. Ik hik er al maanden tegenaan en op zich heeft het wel een beetje spoed nu.”

Maar wil je niet dat je kind met een vader opgroeit?

“Zelf heb ik een onwijs goede band met mijn vader en ik weet niet of Max* hem – het wordt een jongetje – dat kan of wil bieden. Dus tuurlijk wil ik dat wel, maar ik geloof niet dat hij er op zit te wachten.”

Tsja. Nu kan hij die kans niet pakken omdat hij van niets weet.

“Aan de ene kant wil ik het hem zo graag vertellen, het is namelijk gewoon een wonder dat ik zwanger ben, door endometriose had ik sowieso niet gedacht makkelijk zwanger te raken, laat staan onverwacht. En een beetje hulp bij alles is ook wel fijn, maar ik heb ook veel vriendinnen en mijn familie die voor me klaar staan. Misschien gaat er bij hem ook wel iets ‘aan’ als hij weet dat hij vader wordt, toch kan het ook zijn dat hij flipt en dan hebben we er allemaal niets aan toch? Ik durf het hem gewoon niet te vertellen.”

Je gaat het dus nog wel vertellen dat je zwanger bent?

“Ik heb er veel wakker van gelegen en heb stiekem besloten dat ik het pas deel als het kindje er is. Ik wil geen stress meer tijdens mijn zwangerschap. Vinden jullie me nu een c**t?”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Hanna (22): ‘Ik vind het lastig om mijn vriendin te steunen na de afbreking van haar zwangerschap’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.