Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 18 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Valerie (27): ‘Sinds wanneer is het normaal dat je voor je eigen drinken moet betalen op andermans verjaardag?’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een bekentenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Valerie* (27) haar verhaal.

Haar vrienden organiseren hun verjaardag steeds in dezelfde kroeg, maar gaandeweg is de gewoonte erin geslopen om de gasten zelf te laten betalen voor hun drank. Daar is Valerie het niet mee eens.

Luister onze podcast hieronder:

‘Sinds wanneer is het normaal dat je voor je eigen drinken moet betalen op andermans verjaardag?’

Valerie heeft een duidelijke mening, als het gaat om het vieren van je verjaardag.

Hi Valerie, jij mailde met een irritatie omtrent verjaardagen?

”Klopt! Sinds een paar jaar vieren mijn vrienden hun verjaardag allemaal in dezelfde kroeg, in het Noorden van het land. Dat is ook waar wij allemaal wonen. De meesten op zichzelf. Toch wordt er nooit meer een verjaardag bij iemand thuis gevierd, zoals vroeger, maar altijd in die ene kroeg.”

Dat vind jij niet leuk?

”Die tent is sowieso niet mijn favoriete zaak, nee. Maar daar gaat het me niet per se om. De gewoonte is erin gekropen dat we daar samenkomen voor verjaardagen en dat er een hoekje gereserveerd is, maar verder is er niets geregeld. Iedereen haalt gewoon om de beurt rondjes, net als op een normale kroegavond.

Dat betekent dus dat je eigenlijk je eigen drank betaalt op andermans verjaardag. Ik heb van huis uit meegekregen dat dit echt not done is. En dan kopen we vaak ook nog een duur cadeau. Ik snap gewoon niet helemaal dat mensen dit normaal vinden. Sinds wanneer is het normaal dat je voor je eigen drinken moet betalen op andermans verjaardag?”

Hoe zou het volgens jou gevierd moeten worden?

”In die kroeg is prima, maar dan vind ik dat sowieso de eerste twee rondjes van de jarige moeten zijn. En als je dat te prijzig vindt, dan vier je het toch gewoon thuis?”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

*De echte naam is bekend bij de redactie.

Lisanne (30): ‘Mijn vriendin verwacht een huwelijkscadeau van 200 euro, is dat normaal?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.