Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 6 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Role play 101: zo houd je een succesvol rollenspel met je partner

Als het aankomt op wat extra spanning toevoegen in de slaapkamer, denken veel stellen meteen aan een rollenspel. Als je dit nog nooit hebt gedaan, dan kan het beginnen met een rollenspel onwijs awkward en onnatuurlijk voelen. Maar hé, hoe begin je er eigenlijk mee? Wij hebben hier de ultieme guide voor je.

Want het is helemaal niet zo simpel en plat als de meeste mensen denken.

Role play 101: zo houd je een succesvol rollenspel met je partner

Wanneer is het juiste moment? Wat zijn jullie regels? En wanneer is het mooi geweest? Dit zijn allemaal dingen die je van te voren wil afspreken met jouw geliefde.

1. Geef van te voren jullie grenzen aan en verzin een stop-woord

Om te voorkomen dat het rollenspel meer stukmaakt dan je lief is, wil je van te voren vaststellen hoe ver jullie kunnen gaan. Wat zijn de grenzen? En wat zeg je als iemand over de grens gaat? Voordat jij en je partner voor de nacht veranderen in andere personen, bespreek dan wat jullie wel en niet willen doen.

2. Wat gaan jullie ‘spelen’?

Van een totaal ander persoon tot een alter ego: het kan allemaal. Natuurlijk kan je ook on the spot iets bedenken, maar zeker voor de eerste keer is een beetje mentale voorbereiding wel lekker. Bedenk of je voor een ander beroep gaat (denk aan de classic verpleger of schooljuf) of dat je een personage wordt met een ander karakter dan je eigen.

3. Begin klein

De eerste keer hoef jij je echt nog niet in een ingewikkeld housekeeping-pakje te hijsen. Begin wat kleiner en zie of dit iets voor jullie is, voordat jullie het uitbouwen.

4. Het is niet erg om je een beetje ongemakkelijk te voelen

Weet dat bijna iedereen het eerste rollenspel ongemakkelijk vindt. Zo soepel als in de film gaat het nooit, dus maak je daar ook vooral niet druk om.

5. Zoek de juiste plek uit

Soms is het fijn om op een andere plek je rollenspel te starten, dan thuis in je veilige omgeving. Misschien vind je het juist fijn om het thuis te doen, omdat het al spannend genoeg is. Ga samen na welke locatie goed aanvoelt voor jullie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.