Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Events 8 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Van kunst tot kaasfondue: dit is er te doen in het weekend van 9 en 10 maart

Het weekend staat voor de deur, de laatste werkuren van week breken aan en straks is het tijd om je vrienden te appen en weekendplannen te maken. Wat er allemaal te doen is? Wij zetten de leukste activiteiten en events in omgeving Amsterdam op een rij.

Van kaasfonduen op het terras tot de ultieme sunday reset: er is weer genoeg te doen aankomend weekend.

Dit er er allemaal te doen in het weekend van 9 en 10 maart

Jansz. x Smelt kaasfondue

Deze winter hebben Smelt en Jansz. de handen ineen geslagen voor dé ultieme kaasfondue ervaring. In de verwarmde winter garden van restaurant Jansz. kun je genieten van de welbekende Smelt kaasfondue in combinatie met Jansz. favorieten. Kies voor één van de kaascombinaties; Nederlands, Zwitsers of met truffel, bestel daarbij een goed glas wijn en de Jansz. bijgerechten. Blijf warm met dekentjes, kussens en heaters en Smelt away those winter blues.

Je leest het goed: je kan dus kaasfonduen in de tuin van Jansz. Hoe leuk? Deze pop-up is tot eind maart, dus dit weekend is het uitgewezen moment om een reservering te maken.

Art’beat x Renessence

We kennen Rennessence allemaal als hét relax-walhalla van Amsterdam van Amsterdam. Zij slaan dit weekend de handen ineen met Art’Otel voor de ultieme sunday reset. Er staan drie workshops gepland, waarvan de eerste staat aanstaande om 11:00 uur, namelijk Sunday Reset met Renessence: Yoga en Spa. Tijdens deze sessie kun je genieten van een yogales van 45 minuten, gegeven door een ervaren Renessence instructeur, gevolgd door twee uur ontspanning in de art’otel Amsterdam spa met toegang tot het zwembad, fitness en sauna faciliteiten. Als dat geen ideale zondag is, dan weten wij het ook niet meer.

Speciaalbier Festival

Dit lenteweer vraagt om een speciaalbiertje. Of een ‘spebi’, zoals een echte Anne-Fleur zou zeggen. Maar laten we het lekker bij speciaalbier houden. Als jij een liefhebber bent, dan wil je dit weekend bij Het Scheepsvaartmuseum zijn, want zij organiseren samen met Brouwerij Homeland een speciaalbier festival.

Women in Art

Op zoek naar een beetje kunst en cultuur dit weekend? Dan ben je in De Hallen aan het juiste adres. Voor de tweede keer organiseert de Kiekie Art Foundation Women in Art, een evenement dat zich richt op het versnellen van gendergelijkheid in de kunstwereld. Je vindt hier beelden van Nederlands’ grootste vrouwelijke fotografen – gratis en voor niks. De expositie is tot en met zondag 10 maart te aanschouwen.

PIV Winterfestival

De week goed afsluiten met een dansje, om vervolgens weer op tijd in bed te liggen? Van 13:00 tot 23:00 aanstaande zaterdag vindt het PIV Winterfestival plaats bij Thuishaven. Onder andere Prunk, Job de Jong en Kolter staan op de line-up.

Nog op zoek naar een leuk eetadresje? In Amsterdam zijn veel nieuwe restaurants geopend, je vindt hier een overzicht van de nieuwste horecaparels.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.