Lara Steenvoorden
Lara Steenvoorden Column 16 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Tussen lakens en liefde: ‘Het fantastische en ongemakkelijke datingleven van een 35-jarige’

NSMBL-columnist Lara is 35 en single mom van twee. Klinkt verschrikkelijk? Is het dus (blijkbaar) niet. Deze Brabantse neemt je vanaf nu wekelijks mee in haar leven vol chaos, op ongemakkelijke dates en bij revoluties onder de dekens in Tussen lakens en liefde.

Op hoge hakken en in een jurkje dat pas comfortabel voelt na twee wijntjes in mijn mik, gooide ik een borstkolf, wat verdwaalde luiers en een te grote sweatpants in de vuilcontainer. De buurman zag me worstelen met een slangetje dat aan mijn trenchcoat bleef haken. Hij aanschouwde het tafereel angstig en schuifelde snel naar binnen, hij voelde het ook: het is gedaan met de rust in de wijk. Na twee kinderen, achttienduizend luiers en een scheiding die mijn hart bevroor, doet mijn ‘oude ik’ langzaam haar intrede.

Zin in dit leven

Gemakkelijke gympen worden ingeruild voor hakken die waarschuwend op tegels tikken, zo van ‘o ja, daar is ze’. Af en toe draag ik iets wat hip aanvoelt, zoals de slippers van Kanye die ik kreeg, die in Amsterdam waarschijnlijk al niet meer cool zijn (of dat ooit waren?). Voor een Stieglitz-pak vind ik het te vroeg; wel heb ik het thema van mijn garderobe aangepast van comfortabel naar iets dat zegt: ik heb weer zin in dit leven. Mijn haren wapperen onstuimig (weg mom bun) en mijn make-up zit niet onder, maar óp mijn ogen.

Lange tijd was ik alleen moeder en aan het werk, overleven was het motto. Niet gek, want baby’s zijn een (fantastische) aanslag op je leven, dan nog scheiden van de vader van je kinderen is gekkenwerk. Dus het had even tijd nodig om uit te vogelen wie ik ook alweer ben, naast moeder. Vandaag voelt het alsof de aankomende lente mijn zintuigen heeft overgenomen. Mijn hart staat in bloei en mijn hersenen zijn hongerig. I’m back baby en ik wil méér.

Tussen lakens en liefde

Meer kanten van mezelf ontdekken. Meer dates. Seks. Avontuur. Meer ‘ja’ tegen dingen die ik eng of raar vind. Het voelt allemaal nog een beetje als Liza Miller in Younger. Vergis je niet: ik zoek geen romance met een twentysomething jongen als Josh (Nico Tortorella) en qua werk heb ik alles al op orde. Maar wat zij in deze geweldige serie deed, zichzelf opnieuw uitvinden en elk avontuur voor de volle honderd aangaan: dat wil ik wél. En het wordt vast geweldig (ongemakkelijk). Lees je mee?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.