Lara Steenvoorden
Lara Steenvoorden Column 1 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Tussen lakens en liefde: ‘Mijn openheid over seks is geen vrijbrief voor jouw fantasieën’

Door mijn wimperharen heen zie ik dat de rode cijfers op mijn wekker 04.15 vormen. Verder dan op een kiertje krijg ik mijn ogen niet, want ik lag pas rond middernacht onder de dekens en ben nog lang niet uitgeslapen.

Aubergines en waterdruppels

Thee met de buurvrouw werd een ‘ach, doe mij maar één gin tonic dan’, een beslissing die ík nooit zal betreuren, maar mijn uitgedroogde hersenpan waarschijnlijk wel. Snel gluur ik nog even op mijn telefoon, na één blik op het scherm draai ik ‘m met een zucht weer om. Zag ik nu echt aubergines en waterdruppels op het beeldscherm verschijnen?

Het is niet de eerste keer dat ik de dag of nacht na het plaatsen van een column over mijn liefdesleven berichtjes ontvang uit onverwachte hoek. Vaak zijn het hele leuke, lieve dingen. Soms een grappige anekdote of een meme. Heel af en toe zijn het ook emoji’s die zeker niet willen uitbeelden dat je een aubergine eerst met water moet wassen, voordat je ‘m in de pan hakt.

Een echte man

Het bericht waar ik op doel begon in elk geval vriendelijk, iets over het lezen van mijn columns voor dit platform en dat hij niet wist dat ik single mom was. Hij gaat over op vroeger: dat hij me altijd al een interessante dame vond en hoopt ooit met mij op date te mogen, dan zal hij mij laten zien wat ‘een echte man is’. Uit zijn vervolgberichten kan ik opmaken dat we niet over hetzelfde referentiekader beschikken als het om ‘een echte man’ gaat. Na het lezen van zijn direct messages over waar hij zijn groentestaaf allemaal wil stoppen, hoop ik vurig dat het ding eraf valt als hij ooit nog een letter naar me durft te versturen.

Consent

Dat ik open ben over daten en seks geeft jou geen vrijbrief om ‘s nachts (of ooit) mijn Instagram-inbox vol te spammen met jouw heimelijke fantasieën. Deze column is geen uitnodiging voor het opdringen van jouw verlangens en vertelt tussen de regels door ook niet dat ik makkelijk in bed te krijgen ben.

Om mij te veroveren, moet je me op z’n minst trakteren op een salade zonder gegrilde groente, maar mét een goed gesprek. Ook verlang ik naar chemie en hebben ‘echte mannen’ van consent gehoord. Enfin, ouwe DM’ert, je begrijpt de boodschap: 🖕 (en nee, niet letterlijk).

Tussen lakens en liefde: ‘Smoorverliefd was ik, totdat ik de rode vlaggen zag wapperen’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.