Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Lifestyle 12 jun 2024
Leestijd: 1 minuut

Verjaardagen in deze maand van het jaar worden het vaakst vergeten

Toen we nog massaal op Facebook zaten, vergaten we nooit een verjaardag. Maar nu, anno 2024, is dat toch wat anders. Zonder die melding in de ochtend schieten sommige verjaardagen erbij in. Benieuwd in welke maand verjaardagen het snelst vergeten worden?

Verwacht je op je verjaardag een flinke stapel felicitatiekaarten? Vergeet het maar – tenminste, als je in januari geboren bent. Want in deze maand heb je de meeste kans om vergeten te worden tijdens je verjaardag. De eerste maand van het jaar is namelijk de maand waarin de meeste te-laat-kaarten worden verstuurd, blijkt uit onderzoek van Kaartje2go.

Januari wordt vergeten, december heeft geluk

Jarigen in december hebben meer geluk, want in deze maand worden de minste te-laat-kaartjes verstuurd. Gekeken naar de afgelopen drie jaar, blijkt dat Nederlanders elk jaar nét iets minder verjaardagen lijken te vergeten. Toch vielen er in Nederland in 2023 bijna 20.000 te-laat-kaarten op de mat. Vrouwen (56%) waren hierbij iets vaker de pineut dan mannen (44%).

Zoveel geld geven de meeste mensen uit aan het verjaardagscadeau van vrienden

Zo gaat het per provincie

Gekeken naar alle Nederlandse provincies, zijn het de Zeeuwen die kampioen ‘verjaardag vergeten’ zijn. Inwoners van Drenthe en Friesland lopen na de Zeeuwen vol schuldgevoel naar de brievenbus. In Noord-Holland onthouden ze de verjaardagen van hun familie en vrienden juist wel goed. Hier gaan namelijk de minste te-laat-kaarten op de bus. Als het gaat om een feestje vieren, dan weten ze in Overijssel wel hoe je dat doet. Daar gaan namelijk de meeste uitnodigingen op de post.

Schuldig voelen

Achteraf een te-laat-kaart sturen is natuurlijk een lief gebaar, maar we voelen ons toch wel echt schuldig, blijkt uit de data. Bij 10% van alle te-laat-kaarten wordt namelijk een cadeau besteld. Bij ‘normale’ verjaardagskaarten die op tijd zijn verstuurd is dit slechts 6%.

Char (21): ‘Mijn vriendinnen lieten mij meebetalen aan mijn eigen verjaardagscadeau’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.