Anne Smits
Anne Smits Huidverzorging 24 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Stap jij binnenkort het vliegtuig in? Vergeet deze verzorgingstips voor de huid niet

De winter begint langzaam plaats te maken voor de lente en dat betekent voor jou misschien ook wel één of meerdere leuke tripjes naar het buitenland. Hoe enthousiast jij wordt van een vakantie, zo vervelend vindt jouw huid het om in het vliegtuig te stappen. Geen zorgen. Met deze tips komt jouw huid gehydrateerd aan op je vakantiebestemming.

Summer, here I come

Deze huidverzorging heb je nodig in het vliegtuig

Een aantal huidverzorgingsproducten zijn essentieel voor in het vliegtuig. Denk er wel aan dat je reisformaten meeneemt, zo kan je de producten meenemen in je handbagage.

Wat gebeurt er met je huid in het vliegtuig?

Het meest ideale luchtvochtigheidspercentage voor de huid ligt tussen de 50 en 60 procent. Wanneer je huid droog aanvoelt, kan het zijn dat dit percentage lager ligt. Dit is bijvoorbeeld het geval in de winter wanneer de temperatuursverschillen tussen binnen en buiten groot zijn. Gelukkig kan je de winterdroogte met deze producten verslaan. Maar in het vliegtuig kan het luchtvochtigheidspercentage, niet schrikken, soms wel lager zijn dan 20 procent. Je kan je misschien wel voorstellen dat je huid daar niet zo lekker op gaat. Zo kan de huid extreem uitdrogen, waardoor het meer talg zal aanmaken. En dat betekent meer puistjes.

Reinigingdoekjes die wél goed zijn

De huid vraagt dan ook om extra verzorging. Zodra je aan je huidverzorging begint, is het belangrijk om je gezicht eerst te reinigen. Een ruime wastafel ontbreekt natuurlijk in het vliegtuig, maar er bestaan ook geschikte reinigingsdoekjes, zoals deze van Paula’s Choice. Ze passen eenvoudig in je tas en er komt geen water bij kijken. Ideaal voor in het vliegtuig dus.

Vochtinbrengend masker

Heb je al jouw gedownloade afleveringen al bekeken in het vliegtuig? Doe dan een gezichtsmasker op. Voorkom maskers met een klei-structuur maar kies er een die vochtinbrengend is. Wil je er niet als een clown bij zitten met een dikke laag op je gezicht? Kies dan bijvoorbeeld voor dit Vitamine E-masker van The Body Shop. Zodra je het masker aanbrengt, krijg je direct een glow. Het fijne is dat je het masker gewoon kan laten zitten. Ideaal voor ‘s nachts.

Hyaluronzuur

In het vliegtuig kan je huid niet genoeg hydratatie krijgen. Je zal de hoeveelheid vocht in de huid in balans moeten houden. Een serum dat bestaat uit Hyaluronic Acid, zoals deze van The Ordinary, is hier geschikt voor. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat de huid meer vocht aantrekt en dus meer volume krijgt.

Vergeet je lippen en handen niet

Niet alleen de huid in je gezicht vraagt om extra hydratatie, dat doen je lippen en handen ook. Kies bijvoorbeeld voor een sleeping mask van Laneige voor de lippen en de Bepanthen handcrème om droge handen te voorkomen.

Last but not least

Misschien nog wel de belangrijkste huidverzorgingstip is dat je vooral veel water moet blijven drinken. Zo hydrateer je jouw huid ook van binnenuit. Wil je nu een glaasje bubbels drinken om te vieren dat je op reis gaat? Drink dan voor elk glas alcohol een extra glas water om niet nog verder uit te drogen.

Last van die hele kleine bultjes op je voorhoofd? Dit is het en zo gaan ze weg

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.